Ploegleider Pogacar na 'spoedcursus' kasseien: 'Hij moet juist leren van Van der Poel en Van Aert' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Pogacar na 'spoedcursus' kasseien: 'Hij moet juist leren van Van der Poel en Van Aert'

Ploegleider Pogacar na 'spoedcursus' kasseien: 'Hij moet juist leren van Van der Poel en Van Aert'

Tadej Pogacar staat woensdag voor het eerst namens UAE-Team Emirates aan de start van een kasseienklassieker en dat is niemand in de wielerwereld ontgaan. Iedereen is benieuwd hoe de Sloveense Tourwinnaar het op de kasseien gaat doen, inclusief zijn eigen ploeg.

Zelf gaf Pogacar aan dat hij 'zich geen illusies' wil maken. 'Ik weet dat dit een heel andere manier van koersen vraagt dan normaal. Ik ga het allemaal proberen te leren', heeft hij het vooral over het proces richting zondag. Ploegleider Aart Vierhouten heeft het na 'een spoedcursus' al wel gezien. 'Ik heb geen hele verhalen hoeven ophangen, hij slaat dingen snel op', geeft de Nederlander, elf keer deelnemer in de Ronde van Vlaanderen, aan in gesprek met De Telegraaf.

'Het rijden over de kasseien gaat Tadej makkelijk af. Het belangrijkste is dat eigenlijk de aanloop naar de stroken en hellingen als het nerveus wordt. De gekheid die heerst als je met z'n allen die fuik inrijdt, is met niets te vergelijken', schetst Vierhouten. Ook Pogacar zelf gaf eerder al aan dat dat zijn voornaamste leerpunt gaat zijn.

Pogacar ziet het als 'uitdaging om tegen Van der Poel en Van Aert te koersen'

De Tourwinnaar gaat ook tijdens de koers zijn ogen goed open houden. 'Hij is net als Mathieu van der Poel en Wout van Aert een speelvogel op de fiets, en tegelijk leergierig. Hij vindt het een uitdaging om tegen hen te koersen, Tadej heeft veel respect voor die mannen', vervolgt zijn ploegleider. 'Hij realiseert zich dat hij juist moet leren van hen. Kijken hoe ze op de fiets zitten, welke versnelling ze rijden en hoe ze hun stuur vasthouden.'

Toch is Pogi niet enkel om te leren naar Vlaanderen gekomen. 'Hij start niet om zomaar een beetje mee te hobbelen. Tadej heeft de ambitie om er in de finale bij te zitten, en van daaruit te kijken hoe ver hij komt.' En dat geldt zowel voor Dwars door Vlaanderen (woensdag) als de Ronde van Vlaanderen (zondag), als we de Sloveen zelf mogen geloven.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws