Ploegleider White over Matthews: 'Kan in alle klassiekers podium rijden' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider White over Matthews: 'Kan in alle klassiekers podium rijden'

Ploegleider White over Matthews: 'Kan in alle klassiekers podium rijden'

Ploegleider bij Mitchelton-Scott Matthew White verwacht veel van Michael Matthews, die na vier jaren bij Team Sunweb weer terugkeert bij de Australische ploeg. ‘Hij is één van de meest veelzijdige wielrenners in de WorldTour.’

Matthews reed van 2013 tot en met 2015 al voor Mitchelton, maar vertrok toen mede door de concurrentie met toenmalig wielrenner Simon Gerrans. De ploeg en Matthews gingen volgens White echter goed uit elkaar. ‘Het was toen moeilijk voor hem met Gerrans. Hij was jong en ontwikkelde zich snel en hij wilde meer kansen. Gerrans wilde echter niet zomaar kansen afstaan’, vertelt White in een interview met Velonews.

Bij Mitchelton-Scott zal Matthews vooral worden uitgespeeld in sprints na een lastige etappe en de klassiekers. ‘Negen van de tien keer zal hij in pure sprintetappes verliezen van mannen als Sam Bennett en Caleb Ewan’, stelt White. ‘Bergop is hij echter van een hoog niveau. Hij is een renner zoals Peter Sagan, maar ook mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert worden steeds meer zo’n type renner. We gaan onze handen er aan vol hebben’, aldus White.

'Onder de juiste omstandigheden kan hij zelfs de Ronde van Lombardije winnen'

Matthews White

Hoewel Matthews met podiumplekken in Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race al goed heeft gepresteerd in de klassiekers, denkt White dat er veel meer inzit. ‘We denken dat hij in alle klassiekers podium kan rijden. Hij is een grote aanwinst voor zowel onze ploeg voor de kasseienklassiekers als die voor Ardennenklassiekers. Ik denk dat hij onder de juiste omstandigheden zelfs de Ronde van Lombardije kan winnen. Wanneer hij gezond is en hard traint, geloven we dat hij een paar hele grote resultaten kan neerzetten’, besluit White optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws