Plugge bevangen door euforie na 'historische' grote ronde-prestatie Jumbo-Visma: 'Ben supertrots' Wielrennen
Wielrennen

Plugge bevangen door euforie na 'historische' grote ronde-prestatie Jumbo-Visma: 'Ben supertrots'

Plugge bevangen door euforie na 'historische' grote ronde-prestatie Jumbo-Visma: 'Ben supertrots'

Jumbo-Visma is op weg om de Vuelta a España als eerste, tweede en derde te besluiten. Daarnaast betekent de naderende eindzege van Sepp Kuss dat de ploeg alle drie de grote rondes in een jaar wint, een unieke prestatie voor een ploeg. Ploegbaas Richard Plugge is na afloop van de voorlaatste etappe dan ook dolgelukkig.

'Ik ben heel gelukkig en superblij... Ik zag zonet de foto (waarop Kuss, Jonas Vingegaard, en Primoz Roglic zij aan zij de finish passeerden. red.)... Ik ben supertrots en heel, heel blij', loopt Plugge in gesprek met Eurosport over van euforie.

Voor Jumbo-Visma was het winnen van alle drie de grote rondes binnen een seizoen een droom, maar wel één die ze als realistisch zagen. 'Vanaf januari was dit het plan, maar wel stap voor stap: eerst de Giro, dan de Tour. Het doel was niet per se om ze alle drie te winnen, maar dat was wel de ambitie. Het winnen van de drie grote rondes op een rij is ook iets historisch; het is nog nooit eerder gebeurd. Het is ongelooflijk', aldus Plugge.

Plugge had meer tegenstand verwacht van Ayuso

Jumbo-Visma begon de Vuelta met Vingegaard en Roglic als leiders, maar Kuss reed zich daar via een ontsnapping tussen. 'Toen Sepp het rood pakte, hadden we ineens drie leiders. We hadden daarna vooral meer verwacht van Juan Ayuso. Hij is een opkomende renner en zal voor ons in de toekomst lastig te kloppen zijn. Uiteindelijk waren we gewoon sterker, ik heb er niet echt de woorden voor. Remco Evenepoel viel ook weg in de rit naar de Tourmalet en dan pakt het zo uit.'

De Vuelta sluit zondag af met een sprintersrit, die finisht is Madrid. Normaal gesproken wordt er op de laatste dag niet meer gestreden om het klassement, net zoals op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk. Om die reden staat het klassement na de voorlaatste etappe vrijwel vast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws