Thomas niet verrast door fraaie sprint van Poels: 'He would always kick my ass in a sprint' Wielrennen
Wielrennen

Thomas niet verrast door fraaie sprint van Poels: 'He would always kick my ass in a sprint'

Thomas niet verrast door fraaie sprint van Poels: 'He would always kick my ass in a sprint'

Als voormalig ploegmaat was Geraint Thomas niet verrast dat Wout Poels Remco Evenepoel klopte in de sprint van de twintigste etappe van de Vuelta a España. De man uit Wales zat net als Poels en Evenepoel mee in een omvangrijke kopgoep.

Thomas en Poels reden voor vele jaren samen bij Team Sky, het huidige INEOS Grenadiers. 'Het feit dat hij een etappe wint is weinig verrassend', aldus Thomas bij Eurosport. 'Hij was al goed in de Tour, en nu hier. Vooral de laatste week verkeert hij in een supervorm. Hij is daarnaast ook snel. Ik zei zonet: toen we in dezelfde ploeg zaten he would always kick my ass in a sprint. Hoewel dat niet heel lastig is, grapt Thomas. 'Wout is echter zeker rap aan de finish.'

'Toch is het wel een beetje verrassend dat hij Remco klopt', vervolgt Thomas, die onderweg wel merkte dat het beste er bij Evenepoel af was. 'Ik weet niet of hij aan het bluffen was, maar Remco zag er niet op zijn best uit. Hoewel Wout tegenwoordig geen ploegmaat meer van mij is, was het mooi om hem te zien winnen', is Thomas blij voor zijn voormalig ploegmaat.

'Ik voelde mij wel wat beter dan eerdere dagen, maar ik heb dan ook wat tegenslagen gehad. Er is altijd een kans, dus je moet het proberen. Die laatste klim was echter erg steil en ik voelde mij niet honderd procent. Ik heb alles gegeven. Ik had het vandaag helaas niet, maar zo gaat het soms.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws