Plugge kwam er na gesprekken met UCI achter dat fusie met Lefevere onmogelijke optie was Wielrennen
Wielrennen

Plugge kwam er na gesprekken met UCI achter dat fusie met Lefevere onmogelijke optie was

Plugge kwam er na gesprekken met UCI achter dat fusie met Lefevere onmogelijke optie was

Richard Plugge heeft in de nieuwsbrief van The Outer Line uitgelegd waarom de eventuele fusie met Soudal Quick-Step op niets is uitgedraaid. De ploegbaas van Jumbo-Visma was met zijn collega Patrick Lefevere in gesprek om samen vanaf 2024 verder te gaan, maar dat liep uiteindelijk op niets uit.

Plugge bevestigde nog eens dat de toekomst van zijn ploeg nooit op losse schroeven heeft gestaan. 'We wisten al een tijdje dat Jumbo vanaf 2024 af zou schalen, waardoor we gelukkig de tijd en kans hebben gekregen om met verschillende partijen te praten over de vervanging van Jumbo als hoofdsponsor', verklaart de ploegbaas van de zo succesvolle formatie.

Daarbij zat dus - zoals bekend - ook Soudal Quick-Step. 'Er waren meerdere redenen waarom dat niet ging werken', legt Plugge uit. 'Eén van die redenen was dat we na gesprekken met de UCI erachter kwamen dat er geen goede oplossing mogelijk was voor beide ploegen. En we wilden niet één team in het ongewisse laten', aldus de Nederlander.

Plugge stelt dat er 'aanhoudende interesse' is vanuit Amazon

Volgens Plugge heeft dat gehele proces ertoe geleid dat nieuwe en bestaande partners samen zijn gekomen om de toekomstige groei van de ploeg te verzekeren, waarbij hij ook nog eens aangaf dat er 'aanhoudende interesse' is vanuit Amazon. De sterke geruchten dat PON in 2024 garant staat voor een grotere investering in het huidige Jumbo-Visma, wilde hij evenwel nog niet bevestigen.

Dat de ploeg in het recente verleden enkele keuzes gemaakt zou hebben op basis van de publieke opinie - waaronder de kopmandiscussie in de Vuelta, is 'lariekoek' volgens de teambaas. 'We hebben een sterke interne cultuur in de ploeg, waarbij elke keuze daartoe wordt herleid: past het, of niet?', aldus Plugge, die zijn voormalige Jumbo-Visma voor 2024 voorlopig als 'Blanco Pro Cycling' heeft ingeschreven bij de UCI voor komend seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws