Komende maand geen Pieterse en Van Anrooij in het veld: beide dames nemen welverdiende pauze Veldrijden
Veldrijden

Komende maand geen Pieterse en Van Anrooij in het veld: beide dames nemen welverdiende pauze

Komende maand geen Pieterse en Van Anrooij in het veld: beide dames nemen welverdiende pauze

Puck Pieterse en Shirin van Anrooij waren afgelopen zondag nog present bij de Wereldbeker van Waterloo, maar het duurt nu even voordat we de twee toppers terug zien in het veld. Beide dames nemen een welverdiende pauze na een lange campagne op respectievelijk de mountainbike en weg.

Pieterse laat zaterdag via haar social media weten dat ze tot eind november geen wedstrijden afwerkt. 'Het was leuk in Waterloo, maar ik miste mijn suspension', doelde ze lachend op het mountainbike-attribuut dat ze de laatste maanden zoveel gebruikte. De Nederlandse won onder meer het eindklassement van de Wereldbeker mountainbiken en pakte ook zilver en goud op het WK. 'Nu zal ik een tijdje van de fiets blijven en het wedstrijdritme eind november weer oppakken', laat de kopvrouw van Fenix-Deceuninck weten.

Van Anrooij toe aan pauze na lang seizoen

Van Anrooij was bij het hoofdkantoor van Trek ook present, maar zij reed in Waterloo niet meer uit. 'Ik wilde wel, maar het lichaam zei nee', zei ze zondag, nadat ze vrijdag nog de Trek Cup won op hetzelfde parcours. 'Ik werd zaterdag ziek wakker en besloot het nog te proberen, maar had direct door dat ik naar mijn lichaam moest luisteren en moest stoppen.'

'Het was niet de manier waarop ik het seizoen wou eindigen', aldus Van Anrooij, die onder meer de Trofeo Alfredo Binda en Tour de l'Avenir Femmes won op de weg. 'Het is een lang seizoen geweest en het is nu tijd voor een pauze. Ik ga even genieten van het off season en zie jullie allemaal weer in december', sluit ze af. Daarmee is Fem van Empel de enige van de jonge drie toppers die we de komende weken veelvuldig in actie gaan zien: de dame van Jumbo-Visma werkt een volledige crosswinter af en rijdt dus ook het EK, in het eerste weekeinde van november.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws