Pocketklimmer Cepeda slaat dubbelslag in Tour de l'Ain: 'Hoop de leiding morgen te verdedigen' Wielrennen
Wielrennen

Pocketklimmer Cepeda slaat dubbelslag in Tour de l'Ain: 'Hoop de leiding morgen te verdedigen'

Pocketklimmer Cepeda slaat dubbelslag in Tour de l'Ain: 'Hoop de leiding morgen te verdedigen'

Jefferson Cepeda won namens EF Education-EasyPost de lastige tweede etappe van de Tour de l'Ain. De Ecuadoraan klopte de Australiër Michael Storer aan de finish in de sprint en nam met nog één rit te gaan ook de leiding in de algemene rangschikking.

'Het was een geweldige etappe', aldus Cepeda na afloop. 'We waren erg sterk en hebben vanaf het begin heel hard gewerkt. We kwamen hier om te winnen en dat is gelukt Ik hoop dat ik morgen de leiding kan verdedigen. We hebben alvast een geweldig team.' Cepeda is met een voorsprong van vier seconden op Storer allesbehalve zeker van de eindzege. Daarnaast bevindt de rest van de top vijftien zich nog binnen een minuut van de leider.

Cepeda reed op de voorlaatste klim samen met zijn ploegmaat Hugh Carthy en Storer weg. Met slechts drie kilometer te gaan viel Carthy echter weg. De Brit schoof in een bocht onderuit, waarna Cepeda zelf de klus moest klaren. 'Ik verloor mijn ploegmaat Carthy, maar we wonnen in de sprint, dus daar zijn we blij mee', besluit de pocketklimmer.

De Tour de l'Ain besluit woensdag met een zware etappe naar Lélex Monts-Jura. De etappe maakt de laatste jaren vaker deel uit van de ronde en kent maar liefst zeven gecategoriseerde beklimmingen. Na de voorlaatste klim van eerste categorie volgt een afdaling, waarna de laatste vijftien kilometer gevoelig omhoog lopen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news