Poels heeft 'zekerheid dat hij in Tour de France voor klassement mag gaan' Wielrennen
Wielrennen

Poels heeft 'zekerheid dat hij in Tour de France voor klassement mag gaan'

Poels heeft 'zekerheid dat hij in Tour de France voor klassement mag gaan'

Wout Poels zal dit seizoen voor een algemeen klassement in de Tour de France gaan. De Limburger krijgt bij Bahrain Victorious de kans om zijn klimvermogen in de grootste wielerwedstrijd ter wereld om te zetten in een mooie eindnotering.

In De Telegraaf van vrijdagochtend laat Poels weten dat hij in de UAE Tour goed wil zijn. 'En hopelijk kan ik die vorm doortrekken naar de rest van het seizoen.' Afgelopen week reed Poels al een goede Tour de la Provence, met een vierde plek op de Mont Ventoux en in het eindklassement als resultaat.

Terug in UAE na corona-uitbraak vorig jaar

Poels was afgelopen jaar ook in de UAE Tour, die toen in het begin van de coronahectiek abrupt werd afgebroken. 'Ik heb wel even getwijfeld na wat er vorig jaar is gebeurd', is Poels eerlijk. Destijds zat een groot deel van het peloton in quarantaine in Dubai. 'Maar nu zijn we een jaar verder en is er veel meer duidelijk. We zijn goed in staat om koersen te organiseren met de bubbels.'

Toch moest de Nederlander begin februari een streep zetten door de Ronde van Valencia. 'Ik ga er echter vanuit dat de meeste grote koersen gewoon door zullen gaan. Het is ook prettig dat er ondanks alle beperkingen sport op tv is. Daar kunnen mensen een beetje geluk uit halen, en misschien kan ik daar wat aan bijdragen', zegt Poels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws