Poels lacht breeduit na knaller van een zege in Vuelta: 'Ik ben net een fles wijn: hoe ouder, hoe beter!' Wielrennen
Wielrennen

Poels lacht breeduit na knaller van een zege in Vuelta: 'Ik ben net een fles wijn: hoe ouder, hoe beter!'

Poels lacht breeduit na knaller van een zege in Vuelta: 'Ik ben net een fles wijn: hoe ouder, hoe beter!'

Wout Poels (Bahrain Victorious) wist na een rit in de Tour de France ook op formidabele wijze een etappe in de Vuelta a Espana te winnen. De Limburger verschalkte Remco Evenepoel op de meet en zorgde zo voor de eerste (en vermoedelijk enige) Nederlandse ritzege in deze Vuelta, waarmee hij uiteraard door het dolle was.

Poels won al eerder een Vuelta-rit, maar kon daar nooit met zijn handen in de lucht van genieten omdat het een van Juan José Cobo afgepakte rit betrof. Zaterdag kon hij in de heuvels nabij Madrid wel zijn armen laten slingeren, na een prangende spurt. Daarmee boekte hij na zijn fraaie etappeoverwinning in de Tour de France een nieuwe mijlpaal, ditmaal in de Vuelta.

'Ik ben net een fles wijn: hoe ouder, hoe beter', gooide de blije Poels er bij het begin van zijn flashinterview direct een dolletje in. 'Dit is geweldig. Het was een heel lastige etappe, dus het is super om na zo'n rit jongens als Evenepoel te kunnen kloppen. Ik ben heel erg blij', aldus de uit Blitterswijck afkomstige coureur na afloop van de rit.

Poels wilde per se als eerste bocht ingaan 

'Ik wist dat er op 350 meter van de finish een bocht zat, daar wilde ik als eerste induiken', legde de uiteindelijke winnaar zijn lange sprint uit. 'Ik ben vrij snel, weet ik van mezelf. Toen we in de kopgroep zaten, zag ik jongens als Marc Soler, Geraint Thomas en Evenepoel om me heen. Ik moest dus wel een plannetje hebben, en gelukkig lukte dat!' Evenepoel kwam in de laatste vijftig meters uiteindelijk nog sterk opzetten, maar beet zijn tanden stuk op de spurt van de Nederlander. De Belg kwam een vloek over de meet, maar zelfs hij zal de sympathieke Poels deze overwinning in de Vuelta uiteindelijk wel gunnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws