Poels tot tranen geroerd na prachtige zege in de Tour: 'Ik heb er altijd van gedroomd' Wielrennen
Wielrennen

Poels tot tranen geroerd na prachtige zege in de Tour: 'Ik heb er altijd van gedroomd'

Poels tot tranen geroerd na prachtige zege in de Tour: 'Ik heb er altijd van gedroomd'

Wout Poels zorgde zondag voor Nederlands succes in de Tour de France. De Nederlandse klimmer van Bahrain Victorious rekende op de slotklim onder meer af met Wout van Aert. Na afloop overheersten de emoties bij Poels.

'Ik heb er altijd van gedroomd en na alles wat er gebeurd is in de laatste vier weken...', doelt een tot tranen geroerde Poels op het tragische overlijden van Gino Mäder, die zijn ploegmaat was bij Bahrain Victorious. De Zwitser overleed na een zware valpartij in een afdaling tijdens de Ronde van Zwitserland.

'Ik voelde mij gisteren al heel goed en vandaag ook', vervolgt Poels. 'Ik heb vandaag ook slim gereden en niet op alles gereageerd. Toen Van Aert ging, kon ik wel mee. Ik dacht: dat is het ticket naar de slotklim. Ik wist daarna dat ik hem op het steile deel eraf moest rijden, want anders ging het niet meer lukken. Is toch wel mooi om zo'n renner eraf te rijden.

'Ik begin een jaartje ouder te worden', besefte Poels maar al te goed dat er nog weinig kansen waren om een rit in de Tour te winnen. 'De Tour daar droom je altijd van. Ik heb een Monument gewonnen en nu een Tourrit. Mooier kan het niet.

Poels: 'Deze klim ligt mij dus wel'

Poels kende de slotklim goed, van zeven jaar geleden in de Tour. Destijds reed hij met zijn toenmalige kopman Chris Froome in het wiel. 'Die dag mocht ik eigenlijk voor mijn eigen kans gaan. Maar toen viel hij en heb ik hem in de gele trui naar binnen geloodst. En vanmorgen zagen we nog dat ik hier in een proloog van de Dauphiné zesde werd. Deze klim ligt mij dus wel.

'Het is super. Ik weet als kind nog dat ik met mijn ouders met de camper naar Frankrijk ging en dan kwamen we bij de Tour uit. Nu doe jezelf mee - voor de tiende keer al - en dan win je een rit. Daar droom je altijd van', sluit Poels zijn flashinterview op sentimentele wijze af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws