Pogacar deelt na enigszins geruststellend Vine-nieuws medeleven met 'kameraden in het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar deelt na enigszins geruststellend Vine-nieuws medeleven met 'kameraden in het peloton'

Pogacar deelt na enigszins geruststellend Vine-nieuws medeleven met 'kameraden in het peloton'

De vierde rit van de Ronde van het Baskenland zorgde donderdag voor een schok door de wielerwereld. Zo'n vijftien renners gingen in volle afdaling tegen de grond, waarbij rotsblokken, bomen en betonnen greppels geraakt werden. Een slagveld, zag ook Tadej Pogacar vanop zijn hoogtestage de Sierra Nevada. Hij deelde zijn medeleven via sociale media.

De Sloveen van UAE-Team Emirates zag ploeggenoot Jay Vine, iemand die hem in de komende Giro d'Italia zou moeten ondersteunen, erbij liggen. UAE-Team Emirates bracht donderdagavond een update van de Aussie naar buiten. 'Jay heeft cervicale en twee thoracale wervelfracturen opgelopen, waarbij er gelukkig geen neurologische schade is en ook geen verdere vormen van hoofdtrauma of ernstige verwondingen. Hij blijft in het ziekenhuis voor neurologische observatie. We wachten op een spinale orthopedische beoordeling en verdere behandeling', luidde het bericht van de ploeg uit de Emiraten.

Even na de (relatief geruststellende) update van zijn ploeggenoot bracht Pogacar zijn gedachtes over op social media. 'Valpartijen willen we natuurlijk nooit meemaken, maar nu zagen we een heel vieze valpartij. Ik wens mijn ploeggenoot Jay en alle kameraden in het peloton een spoedig herstel toe na hun zware valpartij', aldus de Sloveen op zijn verschillende social media, waaronder X en Instagram.

Tour de France-concurrenten Pogacar tegen de grond

Naast Vine lagen ook de drie grote concurrenten van Pogacar voor de Tour de France erbij. Remco Evenepoel van Soudal Quick-Step brak zijn sleutelbeen en schouderblad, terwijl Jonas Vingegaard als Visma | Lease a Bike-kopman het met een gebroken sleutelbeen en meerdere gebroken ribben moest doen. Van Primoz Roglic, die woensdag ook al viel, is er nog geen officiële medische update, maar de Sloveen leek relatief met de schrik vrij te komen. Hij stapte de ploegleidersauto in en kon nog een duim opsteken naar een op hem gerichte camera, terwijl de anderen werden weggevoerd in een ambulance.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws