Pogacar en UAE Team Emirates begraven de strijdbijl nog niet: 'Tadej is erg rustig' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en UAE Team Emirates begraven de strijdbijl nog niet: 'Tadej is erg rustig'

Pogacar en UAE Team Emirates begraven de strijdbijl nog niet: 'Tadej is erg rustig'

Pogacar kreeg in de vijfde etappe van de Tour een flinke uppercut te verwerken, daar zijn rivaal Jonas Vingegaard hem bijna één minuut achterstand aan de broek smeerde. Toch is de Sloveen niet voornemens om de handdoek al enigszins in de spreekwoordelijke ring te gooien, zo bevestigt ook UAE Team Emirates-ploegbaas Mauro Gianetti.

Sporza sprak voorafgaand aan de zesde etappe in de Tour, die als tweede rit in de Pyreneeën geldt, met de Zwitserse ex-prof. 'Het is altijd beter als je wint en het geel pakt, maar we wisten dat Jonas in topvorm was en dat hoopten we ook voor Tadej Pogacar. Dat was gisteren niet het geval', steekt een ietwat teleurgestelde Gianetti van wal.

'Die kopgroep heeft gisteren veel energie gevraagd, maar we kunnen nu de koers anders interpreteren en dat kan een voordeel zijn', aldus Gianetti over het strijdplan van UAE Team Emirates

'Als je gelost wordt, dan zakt je motivatie een beetje. Maar dit is sport en zulke dingen horen erbij. We moeten weer de ambitie en passie hebben en hopen op vooruitgang', behoudt de 59-jarige Gianetti, die zelf in 1995 Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race wist te winnen, hoop. 'De Tour duurt nog lang, al zit je tegelijk morgen al in Parijs. Maar de situatie is duidelijk. Dit is de realiteit en het niveau ligt erg hoog.'

Gianetti hoopt dat Pogacar zich een dezer dagen kan revancheren. Het feit dat de ploeg uit het Midden-Oosten de koers nu anders kan aanpakken, zou daar misschien wel eens bij kunnen helpen. 'Die kopgroep heeft gisteren veel energie gevraagd, maar we kunnen nu de koers anders interpreteren en dat kan een voordeel zijn. Tadej is frisser en we hopen progressie te zien. Of hij meteen revanche kan nemen? Daar heb je goeie benen voor nodig, maar Tadej is rustig', affirmeert hij nogmaals het beeld dat Pogacar heel relaxed oogt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws