Pogacar gaat niet veranderen: 'Jumbo-Visma had een missie en daar zijn ze één keer in geslaagd' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar gaat niet veranderen: 'Jumbo-Visma had een missie en daar zijn ze één keer in geslaagd'

Pogacar gaat niet veranderen: 'Jumbo-Visma had een missie en daar zijn ze één keer in geslaagd'

Tadej Pogacar heeft nogmaals laten doorschemeren dat hij in 2023 revanche wil pakken in de Tour de France. De Sloveen, winnaar van de Ronde van Frankrijk in 2020 en 2021, werd afgelopen jaar geklopt door Jonas Vingegaard en wil het bij die ene keer laten.

In een groot interview bij Cyclingnews blikt Pogacar nog eens terug op zijn seizoen, dat hij als 'geweldig' omschrijft. 'Ik zie mijn tweede plaats in de Tour niet als een verlies. Ik won drie etappes en de witte trui. Als dat een verlies is, is dat de beste manier om te verliezen. We gebruiken de ervaring die we in deze Tour hebben gedaan in de toekomst als een voordeel.'

'Ik denk niet dat we komend jaar veel moeten veranderen, aangezien ik slechts één slechte dag had', vervolgt de kopman van UAE-Team Emirates. 'Komend jaar gaan we nóg hongeriger naar de Tour, om er 100% te geven voor de overwinning. We hopen wel dat we niet opnieuw pech en problemen tegenkomen', doelt hij op de blessures en covid-19-gevallen in zijn team.

Pogacar gaat manier van koersen niet veranderen

Pogacar verloor de Tour uiteindelijk in de rit naar de Col du Granon, die na geweldig sloopwerk werd gewonnen door Vingegaard. 'Misschien maakte ik een fout, maar ik deed op dat moment wat ik kon tegenover twee grote rivalen van dezelfde ploeg. Ik wilde de groep bij elkaar houden, maar Jumbo-Visma was erg sterk en had een missie: mij kraken. Daar zijn ze één keer in geslaagd. Maar goed, dat is mijn manier van koersen: op instinct en altijd vol gas, en dat ga ik niet veranderen. Soms werkt het, soms niet.'

Met Adam Yates, Jay Vine en Tim Wellens werd zijn ploeg gevoelig versterkt. 'We worden elk jaar beter', merkt ook Pogacar op. 'Op die manier verbeteren we en dat geeft nog meer motivatie om volgend jaar sterker voor de dag te komen. Die tweede plek van dit jaar in de Tour wil ik volgend seizoen weer omzetten in een zege', besluit hij gemotiveerd bij Cyclingnews.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws