Janse van Rensburg (Lotto Soudal) zegt Europa en WorldTour vaarwel, maar blijft wel fietsen Wielrennen
Wielrennen

Janse van Rensburg (Lotto Soudal) zegt Europa en WorldTour vaarwel, maar blijft wel fietsen

Janse van Rensburg (Lotto Soudal) zegt Europa en WorldTour vaarwel, maar blijft wel fietsen

Reinardt Janse van Rensburg zal komend seizoen niet meer te zien zijn in het wielerpeloton. De Zuid-Afrikaan, die de laatste maanden actief was voor Lotto Soudal, slaat een andere weg in de wielersport in.

'Voor de wielerfamilie en alle fans die mij gedurende mijn loopbaan gesteund hebben: het is een verdrietige dag, omdat ik mijn pensioen aankondig als WorldTour-renner', stelt de Zuid-Afrikaan. 'Ik heb de afgelopen tien jaar een mooi leven doorgemaakt als prof op het hoogste niveau, waarbij ik vele mooie mensen heb ontmoet. Ik zeg dus dag tegen Europa, maar zal jullie snel terugzien.'

'Ik heb goede en slechte tijden doorgemaakt, maar ben vooral gegroeid van jonge jongen tot de volwassen kerel die ik nu ben', vervolgt de sprinter. 'Ík zal de herinneringen die ik heb doorgemaakt voor altijd koesteren. Om met een positieve noot af te sluiten: ik zal in 2023 blijven fietsen en kan niet wachten om bekend te maken wat mijn toekomst zal zijn.'

Janse van Rensburg kwam sinds 1 mei uit voor Lotto Soudal, waarvoor hij ook nog de Tour reed. Degradatie uit de WorldTour kon hij niet voorkomen. In het verleden reed hij ook nog voor Dimension Data en Giant-Shimano. Hij boekte tien profzeges.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws