Pogacar heeft antwoord op de vraag of hij dit jaar nog koerst en geeft zijn favoriet voor Vuelta prijs Wielrennen
Wielrennen

Pogacar heeft antwoord op de vraag of hij dit jaar nog koerst en geeft zijn favoriet voor Vuelta prijs

Pogacar heeft antwoord op de vraag of hij dit jaar nog koerst en geeft zijn favoriet voor Vuelta prijs

Tadej Pogacar heeft woensdag in Slovenië tijd vrij weten te maken om handtekeningen te geven en op die manier geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in zijn thuisland. De renner van UAE-Team Emirates sprak daarbij ook met de pers.

In totaal zou Pogacar, die een sterke band heeft met zijn land van herkomst, maar liefst 1793 (!) handtekeningen gezet hebben en met 1214 mensen op de foto zijn geweest, waarmee hij meer dan 30.000 euro ophaalde. In totaal kwamen 4500 mensen in de hoofdstad Ljubljana af op de signeersessie met de wielrenner, die nog niet precies weet hoe zijn schema er de rest van het seizoen uit zal zien.

'Mijn wens is om dit seizoen nog te koersen en de benen wat op spanning te laten komen', citeerde Odmeve. 'Maar aan de andere kans is het ook niet makkelijk om het hele seizoen in topvorm te zijn, dus we moeten nog bekijken hoe het einde van het seizoen eruit gaat zien. Er zijn al veel ups en downs geweest dit jaar, maar het was een goed seizoen. Ik train momenteel wel gewoon', aldus Pogacar, die mogelijk de Canadese wedstrijden en de Ronde van Lombardije zal opnemen in zijn schema.

Pogacar denkt dat Jumbo-Visma kans maakt in Vuelta a Espana

Pogacar zal in ieder geval niet te zien zijn in de Vuelta a Espana, waar zijn ploeg UAE-Team Emirates op de diensten van kopmannen Joao Almeida en Juan Ayuso rekent. 'Er is dit jaar echt uitzonderlijke concurrentie in de Vuelta, dat wordt heel interessant. Ik denk dat Jumbo-Visma de meeste kans heeft om te winnen, maar je weet het natuurlijk nooit', wijst hij naar landgenoot Primoz Roglic en Tourrivaal Jonas Vingegaard. 'In drie weken kan er heel veel gebeuren, voor de fans zal het alvast een leuke race worden om te kijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws