Taco van der Hoorn kan na val in Ronde van Vlaanderen nog altijd niet intensief sporten Wielrennen
Wielrennen

Taco van der Hoorn kan na val in Ronde van Vlaanderen nog altijd niet intensief sporten

Taco van der Hoorn kan na val in Ronde van Vlaanderen nog altijd niet intensief sporten

Intermarché-Circus-Wanty heeft donderdag in een persbericht medegedeeld hoe het is gesteld met de renners die in de ziekenboeg zitten namens de Belgische formatie. De ploeg van Aike Visbeek kende al de nodige pech dit jaar, maar enkele coureurs zijn op de weg terug.

Taco van der Hoorn is de coureur die het langste in de lappenmand ligt, na zijn val in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander liep daarbij een zware hersenschudding op, wat hem nog altijd parten speelt. 'Als hij actief aan het sporten is, kampt Taco nog altijd met hoofdpijn. Hij heeft dus nog altijd last van zijn consequenties van zijn hersenschudding. De laatste maand gaat zijn herstel wel beter, hij kan al elke dag fietsen op bijvoorbeeld zijn stadsfiets of de rollers.'

Kopmannen Meintjes en Girmay komen dit seizoen nog in actie

Ook kopmannen Louis Meintjes en Biniam Girmay zijn aan de betere hand. 'Louis is na zijn val in de Tour geopereerd aan zijn sleutelbeen en dat bot heelt dag na dag. Hij traint alweer twee weken op de weg en zal zich nu focussen op de Italiaanse klassiekers aan het einde van het seizoen.'

'Biniam heeft na zijn val in Clásica San Sebastián ook vrij snel weer de training kunnen hervatten, hij is al volledig hersteld', lezen we terug. 'Op 3 september zal hij aan de start staan van de Bretagne Classic Oouest-France. Sven Erik Bystrøm en Laurenz Rex hopen dit seizoen nog in actie te komen na hun valpartijen', sluit ploegdokter Ortwin Schäfer af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news