Tim Merlier baalt van 'kleine foutjes' in Renewi Tour-sprint, Vernon maakt dag Soudal Quick-Step goed Wielrennen
Wielrennen

Tim Merlier baalt van 'kleine foutjes' in Renewi Tour-sprint, Vernon maakt dag Soudal Quick-Step goed

Tim Merlier baalt van 'kleine foutjes' in Renewi Tour-sprint, Vernon maakt dag Soudal Quick-Step goed

Het is niet alleen de Vuelta a Espana wat deze week de klok slaat, maar ook prestigieuze eendagswedstrijden als de Renewi Tour en Deutschland Tour. In beide wedstrijden deed Soudal Quick-Step woensdag mee om de zege.

In Ardooie werd er gesprint om de ritzege in de openingsrit van de Renewi Tour, waarbij Tim Merlier net tekort kwam tegenover zijn ex-teamgenoot Jasper Philipsen. 'De finale was vrij hectisch, dat kwam vooral omdat alle sprinters nog fris waren', aldus Merlier. 'De ploeg deed uitstekend werk en werkte hard de hele dag. Uiteindelijk word je afgerekend op kleine foutjes. Ondanks dat is het moraal hoog en kijk ik alvast uit naar zaterdag, wanneer er weer een kans is op een sprint.'

Vernon verbaast zichzelf met uithaal in proloog

Ethan Vernon maakte er voor de ploeg alsnog een succesvolle dag van: hij werkte het 2,3 kilometer lange parcours van de Deutschland Tour-proloog in Sankt Wendel het snelste af. 'Het was een goede dag. Vorige week reed ik nog op de piste en dus was ik benieuwd hoe het met de vorm gesteld was. Ik ging voluit vanaf de start, vond direct het goed ritme en ben natuurlijk erg ingenomen met het resultaat. Ik had niet verwacht dat ik kon winnen. We hebben hier enkele doelen met de ploeg. We willen een goed klassement rijden en gaan voor goede resultaten in de komende ritten', aldus de Brit, die de ploeg van Patrick Lefevere volgend jaar verlaat voor Israel-Premier Tech.

In de Vuelta richt Soudal Quick-Step vanaf zaterdag al zijn pijlen op Remco Evenepoel. Merlier was in eerste instantie ook voorzien voor de Spaanse ronde, maar hij werkt nu een ander programma af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws