Vingegaard pareert pogingen Pogacar met sprekend gemak: 'Plan werkte perfect' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard pareert pogingen Pogacar met sprekend gemak: 'Plan werkte perfect'

Vingegaard pareert pogingen Pogacar met sprekend gemak: 'Plan werkte perfect'

Jonas Vingegaard mag ook een vinkje zetten bij de zestiende etappe van de Tour de France naar Foix. De Deen van Jumbo-Visma kwam geen moment in de problemen, ondanks meerdere pogingen van zijn naaste rivaal Tadej Pogacar. 'Het plan heeft perfect gewerkt', vertelde een tevreden Vingegaard na afloop.

Jumbo-Visma had gerekend op pogingen van Pogacar, zo gaf Vingegaard aan. 'Hij deed enkele goede aanvallen, maar dat was precies wat we hadden verwacht. Als team hadden we een goed antwoord klaar en hebben we het heel goed gedaan', complimenteerde Vingegaard zijn ploegmaten.

Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck zaten namens de Nederlandse ploeg in de kopgroep en konden op de vlakke en dalende stroken in het slot van de rit het nodige werk opknappen. 'Die twee jongens konden ons helpen op de juiste momenten', vertelde de gele trui daarover. 'Het plan heeft dus perfect gewerkt.'

Vingegaard voelt geen extra druk: 'Ik neem het zoals het komt'

'We staan nog steeds in het geel en hebben dezelfde marge', gaat Vingegaard verder over zijn voorsprong van meer dan twee minuten. 'Daar ben ik heel blij mee. Hoe het met de druk zit? Ik neem het zoals die komt. Als ik win, dan win ik. Win ik niet, dan win ik niet.'

De stoïcijnse Deen voelt naar eigen zeggen niet meer druk. 'Ik doe gewoon mijn best, dat is alles wat ik kan doen', was zijn reactie bij Sebastien Piquet, de interviewer van de ASO.

Vingegaard kan de komende dagen meer aanvallen verwachten van zijn opponent Pogacar, die na afloop van de etappe aangaf dat de ritten van woensdag en donderdag hem beter liggen. 'Ik zal het blijven proberen', waren de woorden van de Sloveen van UAE-Team Emirates. Die ploeg verloor met Marc Soler overigens wel de derde pion dinsdag: de zieke Catalaan finishte buiten tijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws