Van Hooydonck toont zich ook in de Pyreneeën van goudwaarde: 'Had niet gezien dat Wout mee was' Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck toont zich ook in de Pyreneeën van goudwaarde: 'Had niet gezien dat Wout mee was'

Van Hooydonck toont zich ook in de Pyreneeën van goudwaarde: 'Had niet gezien dat Wout mee was'

Dat Nathan Van Hooydonck een oersterke renner is op het vlakke, wisten we allemaal wel. Maar nu toonde de Belg ook nog eens in bergritten meer dan zijn deel van het werk te kunnen doen voor kopman Jonas Vingegaard. 'We zijn weer een dag dichter bij het einde zonder tijdsverlies. Dat is alleen maar mooi', zo vertelt hij na de aankomst van de zestiende rit van deze Tour de France aan Sporza.

Meteen na de start reed er een omvangrijke kopgroep van om en bij de dertig man weg, met daarbij twee renners van Jumbo-Visma: de onvermijdelijke Wout van Aert, maar ook Van Hooydonck. De werkmier van de Nederlandse formatie sprong als één van de allerlaatsten mee in de vlucht van de dag. 'Er reed meteen een heel grote groep weg, en de hele breedte van de weg werd afgezet. Ik had niet gezien dat Wout weg was, en er moest sowieso iemand van ons mee, dus ik ben erachteraan gesprongen. En zo hadden we uiteindelijk twee man vooraan.'

Van Hooydonck: 'We zijn creatief omgesprongen met onze manschappen'

Op de Port de Lers, op ongeveer zestig kilometer van de aankomst, moest Van Hooydonck de beste klimmers in de kopgroep laten gaan. 'Ze begonnen als een stel mafkezen aan die klim, en dat tempo kon ik niet volgen. Dan heb ik boven op de top letterlijk voet aan grond gezet en gewacht op Jonas, en zo de afdaling en nog een stuk van de slotklim voor mijn rekening genomen. Wout heeft dan gewacht op de top van de slotklim', zo doet Van Hooydonck zijn verhaal over de eerste van drie etappes in de Pyreneeën.

Door het uitvallen van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk telt Jumbo-Visma twee sterke klimmers minder. Toch had gele trui Vingegaard met Van Aert en Sepp Kuss nog twee man in steun in de afdaling richting aankomst. 'We zijn een beetje creatief omgesprongen met onze manschappen. En dat is enkel maar goed. We zijn weer een dag dichter bij het einde en we zijn er zonder kleerscheuren en tijdsverlies doorheen gekomen. Dat is alleen maar mooi.' Was dit dan een voorproefje van de aanpak die Jumbo-Visma de volgende dagen gaat hanteren? 'Moest het zo zijn zou ik het niet zeggen', lacht Van Hooydonck. 'We wilden gewoon blijven koersen en als de kansen die we zagen grijpen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws