Pogacar krijgt forse ondersteuning bij zegejacht in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Pogacar krijgt forse ondersteuning bij zegejacht in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Pogacar krijgt forse ondersteuning bij zegejacht in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Tadej Pogacar kent zijn ploeggenoten voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. UAE Team Emirates, zijn ploeg, maakte via sociale media bekend met welke renners zij in de heuvelklassiekers aan de start staat. Daarbij zitten renners waar Pogacar zeker wat aan gaat hebben.

Pogacar start als een van de grote favorieten aan het tweeluik Ardennenklassiekers. In Luik verdedigt hij zijn titel van het afgelopen jaar, terwijl hij in de Waalse Pijl zal hopen op een revanche voor het afgelopen jaar. Toen moest zijn ploeg kort voor de start van de wedstrijd verstek laten gaan door twee coronabesmettingen. Zijn beste notering in deze klassieker dateert nu nog van 2020, toen hij als negende finishte.

In de editie van dit jaar zal Pogacar bijgestaan worden door de nodige klim- en heuveladjudanten. Een belangrijke rol zal weggelegd zijn voor Marc Hirschi. De Zwitser wist de wedstrijd in 2019 al een keer te winnen en steekt op dit moment ook in een prima vorm. Zo finishte hij onlangs nog in de top tien van de Amstel Gold Race.

De Sloveense Tourwinnaar is blij met de samenstelling van het team voor de Ardennenklassiekers. 'We hebben een erg dynamisch team', tekent VeloNews op uit de mond van de renner. 'De vorm is goed en ik denk dat ik het er goed kan doen. Maar verder is het team in zijn algemeenheid erg sterk. We hebben verschillende opties en dat is altijd een voordeel.'

Selectie UAE Team Emirates voor Waalse Pijl 2022

Tadej Pogacar
Juan Ayuso
Marc Hirschi
Vegard Stake Laengen
Jan Polanc
Marc Soler
Diego Ulissi

Selectie UAE Team Emirates voor Luik-Bastenaken-Luik 2022

Tadej Pogacar
George Bennett
Marc Hirschi
Vegard Stake Laengen
Jan Polanc
Marc Soler
Diego Ulissi

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news