Vingegaard en Benoot toppen selectie Jumbo-Visma in Waalse Pijl bij afwezigheid Roglic Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard en Benoot toppen selectie Jumbo-Visma in Waalse Pijl bij afwezigheid Roglic

Vingegaard en Benoot toppen selectie Jumbo-Visma in Waalse Pijl bij afwezigheid Roglic

Jumbo-Visma heeft via sociale media bekendgemaakt welke renners voor de ploeg starten in de Waalse Pijl. Daarbij ontbreekt, zoals eerder aangegeven, Primoz Roglic door een knieblessure. Wel is Jonas Vingegaard van de partij voor de Nederlandse ploeg.

Roglic was normaal gesproken een van de kopmannen van Jumbo-Visma in de Ardennenklassiekers, maar de renner kampt sinds de Ronde van het Baskenland met een blessure aan zijn knie. Omdat de ploeg geen risico's met hem wil nemen, laat hij de wedstrijden in België aan zich voorbijgaan. In de Waalse Pijl is ook Wout van Aert nog niet van de partij. Hij zal alleen nog deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik.

Door de afwezigheid van Roglic en Van Aert zullen Vingegaard en Tiesj Benoot de twee uitgespeelde pionnen van de ploeg in Hoei zijn. Vingegaard finishte onlangs de Ronde van het Baskenland nog als zesde, terwijl Benoot zijn goede vorm onder meer liet zien in de Amstel Gold Race. De Belg finishte in die wedstrijd als derde.

De selectie van Jumbo-Visma voor de Waalse Pijl wordt verder vervolledigd door een mix van jonge en ervaren renners. Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Robert Gesink, Michel Hessmann en Gijs Leemreize zullen proberen hun kopmannen aan een mooi resultaat te helpen.

Selectie Jumbo-Visma voor Waalse Pijl 2022

Jonas Vingegaard
Tiesj Benoot
Pascal Eenkhoorn
Jos van Emden
Robert Gesink

Michel Hessmann
Gijs Leemreize


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws