Pogacar maakt amper zes dagen na WK opwachting in Giro dell'Emilia Wielrennen
Wielrennen

Pogacar maakt amper zes dagen na WK opwachting in Giro dell'Emilia

Pogacar maakt amper zes dagen na WK opwachting in Giro dell'Emilia

Tadej Pogacar zal ook na het WK wielrennen in Australië niet stilzitten. De Sloveen heeft woensdag zijn deelname aan de Italiaanse najaarskoers Giro dell'Emilia bevestigd, waarin hij zijn vorm voor de Ronde van Lombardije nog wat wil aanscherpen. 'Ik heb het rustig aangedaan na het WK', dekt hij zich alvast wat in.

George Bennett, Alessandro Covi, Davide Formolo, Marc Hirschi, Rafal Majka en Marc Soler zullen Pogacar ondersteunen, waardoor UAE-Team Emirates hoe dan ook één van de te kloppen formaties zal zijn. De Giro dell'Emilia is een wedstrijd met klassieke aankomst op de San Luca-klim, die Pogacar normaliter als gegoten moet liggen. Primoz Roglic, de titelverdediger, zal er alvast niet bij zijn. Hij beëindigde zijn seizoen voortijdig na zijn val in de Vuelta.

Pogacar kijkt in ieder geval uit naar de koers. 'Afgelopen jaar heb ik voor de eerste keer het Italiaanse najaarsblok gedaan en dat was een periode die ik als zeer leuk heb ervaren. Winnen in Lombardije was een perfect seizoenseinde en ik ben gemotiveerd om terug te keren en dat te herhalen. De Giro dell'Emilia is een zware circuitrace, wat leuk is voor de fans.'

'Sinds ik terug ben uit Australië heb ik het rustig aangedaan, dus we gaan zien hoe de vorm is', vervolgt Pogacar. 'Ik kijk er naar uit om op te bouwen naar Lombardije, wat een speciale koers voor mij is om het jaar mee te eindigen.'

Pogacar eindigde op het WK als zeste (tijdrit) en negentiende (wegrit). Na afloop gaf hij aan dat hij door het gebrek aan oortjes niet precies wist wat de koerssituatie was in de wegwedstrijd, waardoor het volgens hem een chaotische wedstrijd werd. Jan Tratnik was namens Slovenië nog dicht bij een medaille, maar hij werd op luttele meters van de streep ingerekend.

Selectie UAE-Team Emirates Giro dell'Emilia 2022

George Bennett
Alessandro Covi
Davide Formolo
Marc Hirschi
Rafal Majka
Tadej Pogačar
Marc Soler

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws