Valverde maakt koersprogramma richting Il Lombardia bekend: nog vier koersen in slotjaar Wielrennen
Wielrennen

Valverde maakt koersprogramma richting Il Lombardia bekend: nog vier koersen in slotjaar

Valverde maakt koersprogramma richting Il Lombardia bekend: nog vier koersen in slotjaar

Alejandro Valverde is aan zijn laatste jaar als profrenner bezig. De 42-jarige Spanjaard zal nog vier koersen rijden in het najaar, zo maakt zijn ploeg Team Movistar bekend. De Ronde van Lombardije wordt het laatste kunststukje van 'El Imbatido'.

Dat Valverde aan de start zou staan van Il Lombardia was al bekend. Nu is bekend waar hij ter voorbereiding van de Koers van de Vallende Bladeren zal starten. Donderdag zal hij van start gaan in de Coppa Agostini-Giro delle Brianze. Hier zal Movistar met een sterke ploeg aan de start verschijnen. 'Bala' krijgt hulp van onder andere Enric Mas, Matteo Jorgenson, Einer Rubio en Alex Aranburu. Na deze eendagskoers zal hij zijn aandacht verschuiven naar de Giro dell'Emilia, die op zaterdag 1 oktober wordt verreden.

Vervolgens rijdt Valverde nog één koers voor Lombardije, namelijk de Tre Valli Varesine op dinsdag 4 oktober. Op 8 oktober is het tijd voor de laatste race. Valverde stond al tien keer eerder aan de start in het laatste monument, maar hij wist nog nooit te winnen. Wel werd hij al drie keer tweede. Voor Vincenzo Nibali is de Ronde van Lombardije eveneens de laatste profkoers. De Italiaan neemt afscheid van het profpeloton in de koers die hij twee keer op zijn naam wist te schrijven, te weten in 2015 en 2017.

Valverde bezig aan knap laatste jaar

Valverde maakte vorig seizoen bekend aan het eind van 2022 te stoppen met fietsen, nadat hij daarvoor nog had gemeld in 2021 de brui eraan te geven. In zijn slotjaar wist de Spanjaard zijn oude niveau niet meer te halen, maar behaalde toch zeer verdienstelijke resultaten. In de Vuelta en Giro werd hij respectievelijk elfde en dertiende. In het Ardens voorjaar was Valverde meerdere keren dichtbij een overwinning. Zo werd hij zevende in Luik-Bastenaken-Luik en moest hij in de Waalse Pijl alleen Dylan Teuns voor laten. Ook in de Strade Bianche werd hij tweede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws