Na deceptie in Vuelta mikt BikeExchange-Jayco op Simon Yates in Italiaans najaar Wielrennen
Wielrennen

Na deceptie in Vuelta mikt BikeExchange-Jayco op Simon Yates in Italiaans najaar

Na deceptie in Vuelta mikt BikeExchange-Jayco op Simon Yates in Italiaans najaar

Simon Yates keert terug in het peloton in de Coppa Agostini-Giro delle Brianze. De Brit van Team BikeExchange-Jayco moest de Vuelta a España verlaten na een positieve coronatest maar is klaar om het seizoen goed af te sluiten.

De 30-jarige Yates zal zijn eerste koers in vier weken rijden. In de Coppa Agostini krijgt de kopman van de Australische ploeg hulp van onder anderen Lawson Craddock, Tanel Kangert en de jonge Italiaan Kevin Colleoni. Aankomende zaterdag zal Yates zijn herfstcampagne vervolgen in de Giro dell'Emilia. Vervolgens rijdt de Brit ook de Tre Valli Varesine op 4 oktober, alvorens hij doorstoot naar het slot van het seizoen in Lombardije. Daar zal Yates op 8 oktober aan de start staan van Il Lombardia. Sportief directeur David McPartland kijkt uit naar een kansrijk najaar. 'We hebben opties voor elke race waar we aan de start staan, tot in Lombardije aan toe. We kijken er naar uit om het seizoen met mooie resultaten af te sluiten', zo meldt de Australiër op de website van de ploeg.

Voor Yates zal dit deze editie van de Koers van de Vallende Bladeren zijn vierde zijn. Tot zover heeft hij nog geen indruk kunnen maken in het laatste monument van het jaar: Zijn beste klassering stamt uit 2015, toen hij als achttiende over de streep kwam. Vooralsnog beleeft Yates een teleurstellend jaar. Weliswaar won hij een etappe in Parijs-Nice, twee etappes in de Vuelta Asturias en twee ritten in de Giro d'Italia, maar in zowel de Giro als de Vuelta kwam Yates met de allerhoogste klassementsambities. In beide koersen moest de Brit echter vervroegd afstappen.

BikeExchange mikt op Groves voor vlakke koersen

Naast de heuvelachtige najaarskoersen staan er ook minder lastige wedstrijden op het programma in het slot van het seizoen. Voor deze eendagskoersen kijkt de Australische formatie vooral naar sprinter Kaden Groves. Hij zal in de Coppa Bernocchi en de Gran Piemonte aan de start staan. Groves won in de Vuelta zijn eerste rit in een grote ronde door in de elfde etappe de snelste te zijn in de massasprint.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws