Pogacar mag (in tegenstelling tot Roglic) naar de Spelen, maar vriendin Urska niet: 'Geen woorden voor' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar mag (in tegenstelling tot Roglic) naar de Spelen, maar vriendin Urska niet: 'Geen woorden voor'

Pogacar mag (in tegenstelling tot Roglic) naar de Spelen, maar vriendin Urska niet: 'Geen woorden voor'

Tadej Pogacar is geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs. De Sloveen maakte er het hele jaar al geen geheim van dat hij graag zou gaan en aan die oproep is gehoor gegeven door de bondscoach. In de selectie ontbreekt Primoz Roglic, die daardoor z'n olympische tijdrittitel uit Tokio 2021 niet verdedigt. Ook Urska Zigart ontbreekt, bij de vrouwen.

Pogacar koerste dit voorjaar weinig, omdat hij een drukke zomer voor de boeg had. Na winst in de Giro d'Italia rijdt hij momenteel in het geel in de Tour de France en daarna kan hij dus in Frankrijk blijven. Pogacar rijdt de Olympische wegrit op 3 augustus, samen met Jan Tratnik, Matej Mohoric en Luka Mezgec. Tratnik werkt op 27 juli ook de tijdrit af.

Bij de vrouwen kiezen de Slovenen voor Urška Pintar en Eugenia Bujak, waarbij Pintar ook de tijdrit gaat doen. Dat betekent dat Urska Zigart, de verloofde van Pogacar, er niet bij is. Opvallend, daar Zigart bij het Sloveens kampioenschap nog met bijna elf (!) minuten voorsprong op Pintar kampioen was geworden. De tijdrit won ze met een slordige vier minuten voorgift.

Pogacar reageert fel op uitblijven olympische selectie Zigart

Misschien wilde Zigart niet naar de Olympische Spelen? Onzin, zo stelt Pogacar via zijn sociale kanalen. 'De nationaal kampioene en beste wielrenster van Slovenië mag niet naar Parijs, ik heb er geen woorden voor', aldus manlief. De Sloveense kleuren staan je desondanks goed, ik ben altijd trots op je.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws