Voeckler laat best presterende Fransman van 2024 thuis voor de Spelen, wel plek voor Alaphilippe Wielrennen
Wielrennen

Voeckler laat best presterende Fransman van 2024 thuis voor de Spelen, wel plek voor Alaphilippe

Voeckler laat best presterende Fransman van 2024 thuis voor de Spelen, wel plek voor Alaphilippe

Thomas Voeckler heeft een verrassend viertal op papier gezet bij Frankrijk voor de Olympische Spelen in Parijs. De bondscoach neemt Julian Alaphilippe, Valentin Madouas, Christophe Laporte Ʃn kersvers Tourritwinnaar KƩvin Vauquelin mee. Dat betekent dat man-in-vorm BenoƮt Cosnefroy niet van de partij is.

'De grootste teleurstelling uit mijn carriĆØre', stelt Cosnefroy, die dit seizoen toch aanspraak leek te maken op een plekje bij de vier Fransen voor de Spelen in eigen land. Hij won een rit en het eindklassement in de Tour des Alpes-Maritimes, zegevierde in Paris - Camembert, de Brabantse Pijl, de Grand Prix du Morbihan en de Tour du FinistĆØre en schreef ook de proloog in Boucles de la Mayenne op z'n naam. Cosnefroy werd namens Decathlon AG2R La Mondiale tevens zesde in Strade Bianche en zevende bij het Frans kampioenschap.

Hij sloeg de Tour de France over om zichzelf zo optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen, maar die kan nu dus van de kalender. 'Ik heb het nieuws een week geleden gehoord en dat was even slikken. Ik had mezelf mentaal en fysiek voorbereid op de Spelen en heb een goed seizoen gehad. Ik droomde van een selectie, maar die droom is nu vervlogen. De bondscoach heeft me gebeld en had z'n argymenten. Hij dacht dat het geen race voor mij was en ik vertrouw hem. Thomas heeft laten zien dat hij tactisch goed is, het sportieve heeft de doorslag gegeven', aldus Cosnefroy bij Direct Velo.

Lees verder onder de foto

Voeckler laat best presterende Fransman van 2024 thuis voor de Spelen, wel plek voor Alaphilippe
BenoƮt Cosnefroy

Wat nu voor BenoƮt Cosnefroy?

De Franse klimmer heeft naar eigen zeggen niets verkeerd gedaan. 'Iedereen verdient z'n selectie, we zijn vrienden van elkaar binnen de Franse ploeg. Ik ga geen ruzie maken, maar op persoonlijk vlak ben ik heel erg teleurgesteld. Ik sta ook niet op de reservelijst, er is geen kans meer voor mij om alsnog te gaan. De motivatie is daardoor extra groot om later in het seizoen te presteren. Ik heb een goed trainingsblok gehad en mik op de Ronde van Wallonie, misschien de Ronde van Polen en daarna de Bretagne Classic en de twee klassiekers in Canada.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws