Pogacar mikte op EK-podium, Mohoric gebruikte kampioenschap als training voor WK Wielrennen
Wielrennen

Pogacar mikte op EK-podium, Mohoric gebruikte kampioenschap als training voor WK

Pogacar mikte op EK-podium, Mohoric gebruikte kampioenschap als training voor WK

Slovenië trok zondag met twee topfavorieten naar het EK wielrennen in Trento, maar moest na een zware wedstrijd genoegen nemen met de vijfde plaats van Tadej Pogacar. De Tourwinnaar was desondanks redelijk tevreden.

De klimmer kon lang mee met Remco Evenepoel en co, maar moest in de laatste rondes toch passen op het beslissende moment. 'Het was van begin af aan een zeer zware wedstrijd', concludeert Pogacar tegenover RTVSLO na afloop van de race. 'Elke klim ging het hard en er werd vanaf de eerste plaatselijke ronde constant aangevallen.'

In de voorlaatste ronde moest Pogacar de uiteindelijke winnaar Sonny Colbrelli en Evenepoel laten gaan. 'Daar was het op. Ik probeerde nog aan te haken, maar zij hadden een extra versnelling over. Vervolgens kwam ik in een groepje met onder meer Marc Hirschi en Pavel Sivakov terecht, waarin ik bergop tempo maakte.' Uiteindelijk eindigde Pogacar dus als vijfde. 'Ik wilde Benoit Cosnefroy (derde, red.) nog terugpakken, maar ik ben best blij met de vijfde plaats.'

Pogacar was in tegenstelling tot Primoz Roglic aanwezig op het EK, wat hij als een logisch ding ziet. 'Voor mij is het nationale team echt iets speciaals, ik zal altijd proberen om voor Slovenië uit te komen op de kampioenschappen', aldus Pogacar, die ook naar het WK gaat.

Mohoric voelde zich niet geweldig

Dé topfavoriet op voorhand was Matej Mohoric, maar hij kwam niet al te veel aan bod in Trento. 'Met Pogacar vooraan bevonden we ons in een gunstige situatie', klinkt het bij de nummer dertien. 'Ik voelde me ook niet zo geweldig dat ik zou kunnen winnen en heb dus doorgereden met het WK in mijn achterhoofd', zegt de tweevoudig ritwinnaar van de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws