Pogacar moet Vingegaard bergop laten gaan: 'Ik explodeerde op de Mont Ventoux' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar moet Vingegaard bergop laten gaan: 'Ik explodeerde op de Mont Ventoux'

Pogacar moet Vingegaard bergop laten gaan: 'Ik explodeerde op de Mont Ventoux'

Dingen die je niet verwacht op een woensdagmiddag maal twee. Wout van Aert die de koninginnenrit wint in de Tour de France, en Tadej Pogacar die bergop mannen moet laten gaan. De Sloveen maalde er na afloop niet direct om.

Pogacar laat in het flashinterview weten dat het een lastige dag was. 'Het tempo lag op de laatste beklimming van de Mont Ventoux zeer hoog, en ik explodeerde simpelweg toen Jonas Vingegaard versnelde', was de verklaring van de gele trui, die zijn positie wel verstevigde doordat Ben O'Connor tijd verloor.

'In de afdaling van de Ventoux kon ik het gat op Vingegaard echter dichten met Rigoberto Urán en Richard Carapaz', vervolgt Pogacar. De Sloveen heeft nu een voorsprong van 5.18 minuut op de nummer twee, Urán. Vingegaard staat nu derde, op 5.32 minuut. 'Je ziet maar dat de Tour de France geen makkelijke dagen kent.'

Pogacar: 'Vingegaard wordt één van de besten'

Pogacar stond niet bepaald te kijken van de prestatie van zijn concurrent Pogacar. 'Ik heb hem in de Ronde van het Baskenland al zien klimmen, ik ben niet verrast door hem. Hij wordt één van de beste klimmers van deze generatie.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws