Pogacar na 'intens' huzarenstukje in Strade Bianche: 'Ik bleef achterom kijken' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar na 'intens' huzarenstukje in Strade Bianche: 'Ik bleef achterom kijken'

Pogacar na 'intens' huzarenstukje in Strade Bianche: 'Ik bleef achterom kijken'

Na een geweldige inspanning wist Tadej Pogacar de Strade Bianche op zijn naam te schrijven. De Sloveense superster van UAE Team Emirates soleerde weg op de Monte Sante Marie, vijftig kilometer voor de eindstreep, en hield stand. In het flashinterview liet Pogi weten dat het zeker niet vanzelf ging.

In extase vertelde de tweevoudig Tour de France-winnaar over zijn zege. 'Dit is een geweldige overwinning. Ik ging vroeg aan, maar wist pas vijf kilometer voor de streep dat ik het kon gaan halen. Zelfs op de slotklim keek ik nog achterom of er iemand kwam. Ik ben super blij dat ik deze wedstrijd naar mijn hand heb kunnen zetten', aldus Pogacar. De Sloveen ging eerder in de wedstrijd tegen de vlakte, in de grote valpartij waar ook Julian Alaphilippe bij lag.

Pogacar vertrok op de Monte Sante Marie. Vijftig kilometer voor de eindstreep. Voor het eerst in de geschiedenis won een renner de Strade Bianche na zo'n lange solo. 'Voor alles een eerste keer, hè!' Vertelde Pogacar lachend. 'Je weet nooit hoe je kunt winnen, normaal gebeurt er op die sector altijd wel iets, dus ging ik vol gas. Niemand volgde, waarna ik alleen ging. Ik had steeds minder energie en vreesde dat ik het niet zou halen. Het was heel intens. Ik bleef achterom kijken. Ik ben heel blij dat ik het gehaald heb.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws