Pogacar (nog steeds met opvallende coupe) over Strade Bianche-kansen en vriendschap met Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Pogacar (nog steeds met opvallende coupe) over Strade Bianche-kansen en vriendschap met Van der Poel

Pogacar (nog steeds met opvallende coupe) over Strade Bianche-kansen en vriendschap met Van der Poel

Tadej Pogacar staat zaterdag als absolute topfavoriet aan het vertrek van de Strade Bianche, de Italiaanse grindklassieker die voor hem als zijn eerste koers van het jaar geldt. Voorafgaand aan 'het zesde Monument' blikte hij in een vraag-en-antwoordgesprek met Eurosport alvast vooruit op een aantal zaken. Daarbuiten viel ook op dat Pogacar nog altijd rondloopt (of rondfietst) met zijn geblondeerde haar, de nieuwe coupe die hij zo'n vijf weken geleden op Instagram wereldkundig maakte.

'Is het moeilijk om pas zo laat aan je seizoen te beginnen en veel races op televisie te moeten kijken?', luidt de openingsvraag richting de tweevoudig Tourwinnaar, die daar vervolgens bevestigend op antwoordt. 'Het is nogal verschillend ten opzichte van andere jaren. De aanpak is wat anders. Ik start iets later dan normaal, maar niet véél later.'

Van der Poel versus Pogacar in het veld?!

'Als je ook alle voorbereidingen erbij pakt, is en blijft het een druk schema', vervolgt de Sloveen zijn verhaal. 'Ik ga ook twee grote rondes rijden, dus ik heb genoeg te doen. Strade Bianche is een grote wedstrijd om mee te beginnen. Normaal gezien vind ik het fijn om al wat wedstrijden te rijden, maar dat was dit seizoen niet het geval. Maar als je een bepaalde wedstrijd tijdens een training simuleert, kun je goed voorbereid aan de start verschijnen. Er zijn best veel jongens voor wie Strade Bianche de eerste wedstrijd van het jaar is', luidt het optimistisch.

Ten slotte komt ook zijn vriendschap met Mathieu van der Poel ter sprake. Het is al langer bekend dat de twee kemphanen goed met elkaar overweg kunnen. Daar is niets aan veranderd, zo geeft Pogacar te kennen. 'We zijn goede kameraden. In Spanje kwamen we elkaar toevallig een paar keer tegen op training. Toen hebben we wel een paar uurtjes samen gefietst. Dat waren fijne trainingen.' Daarop aansluitend ging het ook nog eventjes over de potentiële veldrit-ambities van Pogacar, die vervolgens vlug stelt dat het waarschijnlijk niets voor hem is. 'Ik wil het graag een keer proberen, maar waarschijnlijk word ik binnen no-time gedubbeld door Mathieu. Dat heeft geen zin. Ik kan waarschijnlijk ook niet over de balkjes springen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws