Pogacar genoot wél van de supporters, maar niet van het tempo van Visma | Lease a Bike: 'Het was super zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar genoot wél van de supporters, maar niet van het tempo van Visma | Lease a Bike: 'Het was super zwaar'

Pogacar genoot wél van de supporters, maar niet van het tempo van Visma | Lease a Bike: 'Het was super zwaar'

Tadej Pogacar boekte andermaal een overwinning met overmacht in de Ronde van Catalonië. De Sloveen van UAE Team Emirates besloot op de voorlaatste klim te vertrekken en niemand zag hem nadien nog terug. Naaste belagers reed hij opnieuw op een hoop en de rest geschiedde. In het eindklassement heeft Pogacar nu een zelden vertoonde voorsprong op de rest van het podium voor een zevendaagse rittenkoers. Na afloop toonde hij zich in het flash interview moe, maar tevreden.

'Dit was opnieuw een hele zware etappe', opende hij ietwat plichtmatig zijn relaas. 'We controleerden met de ploeg gelijk goed vanaf het begin. Op de klim van de buitencategorie zette Visma | Lease a bike echter een tempo neer dat echt niet leuk was. Dat was zo super, super zwaar! Toen waren er nog maar een man of tien over. Ik had gelukkig Marc Soler en Joao Almeida nog bij me. We probeerden een tempo te hanteren tot de start van de voorlaatste klim en toen kwam iedereen terug.'

Pogacar deed het rustig aan en genoot van de fans: 'Maar ik was echt wel aan het lijden'

Verrassend genoeg deed het tempo van Visma dus ook Pogacar pijn, maar een vervolg kwam er niet. Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks konden niet opvolgen en dus lag het initiatief weer bij Pogacar en de zijnen. 'Movistar probeerde toen aan te vallen, maar ik ging er maar overheen. Ik zei nog tegen de rest: laten we tot de top samen gaan. De rest is alleen geschiedenis', hintte hij op het feit dat uiteindelijk niemand hem kon volgen. In het vervolg kon Pogacar op het oog rustig naar de finish rijden. 'Ik ben toen voorzichtig naar beneden gaan rijden. Maar ik was wel aan het lijden hoor, ik genoot heel erg van de supporters op de laatste klim.' Morgen gaan we zien of Pogacar ook nog werk wil maken van de slotrit in Barcelona.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws