Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024 | Maak u klaar voor nieuwe records en nieuwe Pogi-show! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024 | Maak u klaar voor nieuwe records en nieuwe Pogi-show!

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024 | Maak u klaar voor nieuwe records en nieuwe Pogi-show!

Wat vliegt de tijd, wat vliegt de tijd! Zaterdag is het namelijk alweer tijd voor de voorlaatste rit in de Ronde van Catalonië. In de Leiderstrui wil je er graag meer over vertellen!

Parcours etappe 6 Ronde van Catalonië 2024

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024 | Maak u klaar voor nieuwe records en nieuwe Pogi-show!

Vijf beklimmingen in 154,67 kilometer, goed voor 4085 hoogtemeters. Een flinke bergrit dus, waarbij de echt hoge toppen gemeden worden. Met name de Coll de Pradell halfweg koers, waarvan de laatste vijf kilometer gemiddeld over de 11% gaan, is een reuzendoder, waarna de beslissing uiteindelijk gemaakt zal worden op de zes kilometer lange Queralt.

Beklimmingen
28,5 km: Coll de la Bataillola (11,6 km a 3,2%)
56,5 km: Collet de la Ros (10,1 km a 4,2%)
93,5 km: Coll de Pradel (14,6 km a 7,1%)
127,0 km: Collada de Sant Isidre (5 km a 8,7%)
154,7 km: Queralt (6 km a 7,2%)

Tijden
Start: 12.35 uur
Finish: rond 16.30 uur

Weer etappe 6 Ronde van Catalonië 2024

Het is zaterdag opnieuw volop lente in Catalonië, al zal het op de toppen van de verschillende cols toch ietwat fris aanvoelen. Stapelwolken maken op het einde van de middag plaats voor de zon, die blijft schijnen tot de avond valt. De wind waait met ongeveer tien kilometer per uur en lijkt geen rol te gaan spelen. Rustig koersweer dus!

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024 

Het is natuurlijk Tadej Pogacar die met kop en schouders boven de rest uitsteekt in deze favorietenranking. De Sloveen van UAE Team Emirates wist al twee ritten te winnen in de Catalaanse etappekoers. Met deze nieuwe aankomst bergop is hij dé te kloppen man, al lijkt de kans klein dat er iemand is opgewassen tegen zijn dominantie. Het zal dan vooral van Mikel Landa moeten komen, de nummer twee in de rangschikking. De elegante klimmer van Soudal Quick-Step is telkens the best of the rest. Weet hij daar zaterdagmiddag verandering in te brengen?

Logischerwijs kijken we voor deze ranglijst ook naar de stand in het algemeen klassement. Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe) en Lenny Martinez (Groupama-FDJ) bezetten momenteel de plaatsen drie en vier. Beide heren zijn het gehele jaar al in goeden doen en dus mag er van hen het nodige verwacht worden op de Queralt-bestijging. Dat geldt ook voor Sepp Kuss. De Amerikaan van Visma | Lease a Bike behoort in principe tot de allerbeste klimmers uit het gilde, maar het komt er deze ronde nog niet echt uit bij de Vuelta-winnaar van 2023.

1153413400
Weet Kuss zich een beetje te herpakken?

Ook Wout Poels (Bahrain Victorious) is goed bezig. De Limburger staat op plek zeven in het klassement en zal er alles aan doen om die stek te handhaven. Met een beetje geluk springt hij zelfs over Enric Mas (Movistar) heen. De thuisrijder staat immers slechts een paar seconden boven hem. Ook comeback kid Egan Bernal (INEOS Grenadiers) moet genoemd worden. De Colombiaan lijkt naarmate het seizoen vordert steeds sterker te worden. Weet hij een verrassing uit zijn Zuid-Europese hoed te toveren?

Aangezien Pogacar de eindzege eigenlijk al binnen heeft, zou het tot de mogelijkheden kunnen behoren dat Joao Almeida als UAE-helper vooruitgeschoven mag worden. Die optie dichten we echter niet bijster veel waarschijnlijkheid toe, temeer omdat Almeida nog niet écht imposant rondreed deze ronde.

Favorieten etappe 6 Ronde van Catalonië 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
Outsiders: Sepp Kuss (Visma | Lease a Bike), Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe), Mikel Landa (Soudal Quick-Step)
Long shots: Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Joao Almeida (UAE Team Emirates), Wout Poels (Bahrain Victorious), Enric Mas (Movistar) en Egan Bernal (INEOS Grenadiers)

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws