Pogacar strandt op zesde plaats op WK tijdrijden: 'Kan in alles nog verbeteren' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar strandt op zesde plaats op WK tijdrijden: 'Kan in alles nog verbeteren'

Pogacar strandt op zesde plaats op WK tijdrijden: 'Kan in alles nog verbeteren'

Tadej Pogacar was een van de mogelijke outsiders voor een wereldtitel in het tijdrijden, maar kon op het WK in Wollongong niet echt potten breken. De Sloveen strandde op de zesde plek in de uitslag: 'Ik kan in alles nog verbeteren.'

Hoewel een zesde plek voor een renner van het kaliber-Pogacar wellicht niet al te voldoenend klinkt, blijkt de renner van UAE Team Emirates toch enigszins tevreden na afloop van zijn rit. De renner is eigenlijk best blij met zijn zesde plek, zo vertelt hij na afloop in zijn flashinterview. 'Het was een mooie tijdrit en ik heb alles gegeven', stelt hij voor de camera. Van een jetlag had hij weinig last: 'Dat vergeet je als je je focust op de race.'

Maar Pogacar zou Pogacar niet zijn als hij niet ook ruimte tot verbetering zag. 'Ieder jaar word ik beter in het tijdrijden, maar ik kan in alles nog verbeteren. Het tempo maken, de voorbereiding, et cetera. Ik heb vandaag nergens fouten gemaakt, maar kan het de volgende keer nog beter doen. Ik ben gemotiveerd voor het volgende jaar', blikt hij alvast vooruit.

Pogacar blikt vooruit op wegrit: 'Zal lastig worden'

En vooruitkijken doet hij ook alvast naar de wegrit van volgende week, waar hij opnieuw een kans maakt op een wereldtitel. 'Het is een interessant parcours, maar het ligt me net niet helemaal. Je weet het nooit, maar het zal erg lastig worden. We kijken ernaar uit', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws