šŸŽ„ Sheffield verliest topnotering door harde val over hekken, Amerikaan in tranen na afloop Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Sheffield verliest topnotering door harde val over hekken, Amerikaan in tranen na afloop

šŸŽ„ Sheffield verliest topnotering door harde val over hekken, Amerikaan in tranen na afloop

Magnus Sheffield leek bij het wereldkampioenschap tijdrijden op weg naar een knappe eindnotering, maar de jonge Amerikaan zag zijn inspanning tenietgedaan worden door een vervelende val. Na afloop kon hij zijn tranen amper in bedwang houden.

Sheffield was bij het eerste tussenpunt op het WK in Wollongong nog sterk onderweg. Hij noteerde er de zesde tussentijd, op slechts vier seconden achterstand van Stefan KĆ¼ng. Ook bij het tweede tussenpunt kwam de renner van INEOS Grenadiers nog met de besten mee, waar hij als vierde doorkwam. Toch resulteerde het niet in een plek in de top tien van de einduitslag, wat allemaal te maken had met een harde crash.

De coureur kwam tijdens de race vervelend in aanraking met de hekken langs het parcours. Na een bocht - die hij niet kon houden - ging hij aan de rechterkant van de weg tegen de metalen omheining aan. Deze kon zijn impact niet aan, waarna hij zo over de hekken geslingerd werd. Hoewel hij zijn weg nog kon vervolgen, zat een goede notering na de crash er niet meer in.

Video: Sheffield komt ten val op WK tijdrijden

Lees verder onder de tweet.

Sheffield overladen door emoties

Sheffield finishte uiteindelijk op 1 minuut en 44 seconden van de uiteindelijke winnaar Tobias Foss. Dat bleek goed te zijn voor een zeventiende plek in de uitslag. Dat was duidelijk niet waarop hij gehoopt had, zoals we kunnen zien op beelden van na de finish. Daar stond de jongeling met zijn ziel onder zijn arm over zijn rit na te denken. Naar verluidt deden de emoties hem zoveel dat hij op dat moment ook niet de pers te woord kon staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws