šŸŽ„ Evenepoel slaat steil achterover bij horen van nieuwe wereldkampioen: 'Huh? Foss?' Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Evenepoel slaat steil achterover bij horen van nieuwe wereldkampioen: 'Huh? Foss?'

šŸŽ„ Evenepoel slaat steil achterover bij horen van nieuwe wereldkampioen: 'Huh? Foss?'

Wat kan wielrennen toch mooi zijn, nietwaar? Tobias Foss was niet eens een schaduwfavoriet voor het WK tijdrijden in Australiƫ, maar de Noor ging er zondagochtend wel 'gewoon' met de wereldtitel vandoor. Remco Evenepoel werd derde en een oplettende kijker legde op televisie vast hoe de Belg op de hoogte werd gebracht van de winnaar.

Wie de tijdrit zondag niet gezien heeft, zal ongetwijfeld met eenzelfde gezicht op de telefoon hebben gekeken. Niemand zal het Evenepoel dan ook kwalijk nemen dat hij zich bijna verslikt in zijn water als hem word verteld dat Foss zojuist wereldkampioen is geworden. Meer dan 'Huh?' en 'Foss?' kan de kersverse winnaar van de Vuelta a EspaƱa niet uitbrengen.

Tegenover Sporza legt Evenepoel uit waarom hij na afloop zo verbaasd was. 'Onderweg had ik de naam van Foss in mijn oortje nooit horen passeren. Wel die van Ganna en KĆ¼ng. Ik ben dus verrast.' Ook al omdat Evenepoel naar eigen zeggen zijn 'beste tijdrit ooit' reed. 'Als we naar mijn waarden kijken, zeker op zoā€™n parcours. Er waren nu eenmaal twee jongens sterker. Meer kon ik niet doen. Foss is een mooie winnaar en het is zeker niet gestolen.'

Evenepoel prent zichzelf in dat hij vooraf had aangegeven met ieder resultaat tevreden te zijn. Dat is dan ook het geval. 'Ook al is derde op tien seconden heel kort. Het meest jammere is misschien dat Belgiƫ al vier jaar op rij op het podium staat, maar nooit goud kon pakken. Ook Wout (van Aert, red.) is er al kort bij geweest. Ik ga elk jaar blijven vechten en jagen op die wereldtitel. Op een iets minder technisch parcours kon ik misschien wel winnen.'

Video: Evenepoel compleet verrast door winnaar Foss


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws