Pogacar tóch wel op hoogtestage richting Tour de France? 'Denken dat er voldoende tijd is' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar tóch wel op hoogtestage richting Tour de France? 'Denken dat er voldoende tijd is'

Pogacar tóch wel op hoogtestage richting Tour de France? 'Denken dat er voldoende tijd is'

Tadej Pogacar is thuis inmiddels begonnen aan het herstel van zijn in Luik-Bastenaken-Luik opgelopen gecompliceerde polsbreuk, maar er wordt ondertussen al druk gespeculeerd over zijn voorbereiding richting de Tour de France. Ploegbaas Matxin meldt nu dat de Sloveen - in tegenstelling tot eerdere berichten - wél op hoogtestage kan.

Vertrouwenspersoon Allan Peiper liet eerder weten dat dit waarschijnlijk niet zou kunnen, maar bij de UAE-Team Emirates-formatie van Pogacar denken ze daar anders over. 'Tadej neemt nu eerst drie weken rust', zegt Joxean Fernández Matxin tegen HLN.

'Normaal stonden een windtunneltest en de verkenning van een aantal etappes op het programma, maar die worden geschrapt', aldus de sportief manager van de ploeg uit de Emiraten. 'Als alles goed gaat, zal hij de ploeg wél vervoegen op hoogtestage. Of hij op tijd klaar is voor de Tour? Daar is voldoende tijd voor, denken we.' Normaliter wil UAE-Team Emirates half mei naar de Sierra Nevada trekken, waar ook Tim Wellens weer van de partij zal zijn na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen.

Het is nog niet duidelijk of Pogacar in aanloop naar de Ronde van Frankrijk nog de Ronde van Slovenië zal betwisten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws