Pogacar vindt coronavrees 'stressvol' en vloekt op slechte wielen: 'Fuck this tyres!' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar vindt coronavrees 'stressvol' en vloekt op slechte wielen: 'Fuck this tyres!'

Pogacar vindt coronavrees 'stressvol' en vloekt op slechte wielen: 'Fuck this tyres!'

Tadej Pogacar greep zoals verwacht de macht in de derde etappe van de Ronde van Slovenië. De kopman van UAE Team Emirates soleerde naar ritwinst, nadat hij op de voorlaatste klim was weggereden met ploeggenoot Rafal Majka. Voorafgaand en na afloop van de etappe ging het echter niet veel over zijn zege, maar over een potentiële coronabesmetting en vervelende banden.

Eerst maar eens Covid-19, want UAE Team Emirates werd vrijdag opgeschrikt door besmettingen in de Ronde van Zwitserland én in Slovenië. In de koers die Pogacar rijdt, was het raak bij Mikkel Bjerg, die samen met zijn kamergenoot Vegaerd Stake Laengen naar huis moest. Pogacar testte negatief, maar maakt zich naar eigen zeggen wel zorgen. 'Het is stressvol, maar er is niet veel wat we kunnen doen. We proberen onszelf te isoleren en te overleven zonder infectie', zo vertelde hij voor de start aan Sio1.

Ook in de derde etappe van de Ronde van Slovenië lag het stress-niveau hoog. Niet zozeer vanwege de benen, die waren namelijk uitstekend bij Pogacar en toch ook wel Majka. In de laatste afdaling van de dag lag de weg er echter nat bij en moesten de twee héél voorzichtig zijn. Wie goed luistert naar onderstaand fragment, merkt op dat Pogacar niet al te blij was met zijn materiaal. 'Shit tyres' en 'fuck this tyres', komen duidelijk voorbij. Werk aan de winkel voor UAE Team Emirates?

In een reactie bij z'n eigen ploeg heeft Pogi het ook nog even over de race. 'We hadden alles onder controle en hebben perfect gereden. Rafal en ik besloten samen te gaan en we hadden een gat op de top van de laatste klim. De afdaling was echter heel glad, waardoor we geen risico's wilden nemen. Conci kwam terug, dus moesten we hem op het laatste klimmetje nog lossen. Ik ben blij dat dat gelukt is.'

Video én audio: Pogacar niet blij met banden in Slovenië


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws