Update II | Corona-problemen voor Pogacar: Bennett out door COVID, ook Majka positief Wielrennen
Wielrennen

Update II | Corona-problemen voor Pogacar: Bennett out door COVID, ook Majka positief

Update II | Corona-problemen voor Pogacar: Bennett out door COVID, ook Majka positief

(11 juli 2022) Er werd al lang voor gevreesd: de testronde in de Tour de France op de eerste rustdag. De officiële resultaten brachten volgens de UCI echter geen positieve testen aan het licht, waardoor iedereen door mag koersen.

Jumbo-Visma is alvast één van die ploegen, waardoor Wout van Aert dinsdag naar alle waarschijnlijkheid 'gewoon' in zijn groene tricot van start zal gaan. Ook het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel en co heeft geen averij opgelopen bij het de ronde van stokjes in de neuzen. Van der Poel deed afgelopen week ook al tests om corona uit te sluiten, aangezien zijn vorm op het moment niet is wat het zou moeten zijn.

De uitslagen van de Belgische ploegen Lotto Soudal, Intermarché-Wanty-Gobert en Quick Step-Alpha Vinyl zijn ook zonder positieve resultaten doorgekomen, wat inhoudt dat ook Fabio Jakobsen en Taco van der Hoorn door kunnen doen in deze Tour de France. Via La Gazzetta dello Sport is doorgekomen dat ook INEOS Grenadiers collectief negatief testte.

Ook UAE-Team Emirates kan doorgaan

Er werd zaterdag even gevreesd voor coronasymptomen bij Bauke Mollema, maar de Groninger is - net als de rest van zijn team - negatief getest op het virus. Voor hem zal dat geen verrassing zijn, aangezien hij zaterdag ook al een test deed na wat keelpijn.

Tot slot zijn ook het UAE-Team Emirates van gele trui Tadej Pogacar en het AG2R Citroën Team van de ritwinnaar van zondag, Bob Jungels, allemaal coronavrij volgens diverse media. Voor beide ploegen zal dat een grote opluchting zijn, nadat Vegard Stake Laengen en Geoffrey Bouchard afgelopen weekend juist huiswaarts keerden met het virus.

Tot nu toe verlieten drie renners de Tour de France met corona onder de leden. Naast Stake Laengen en Bouchard was Guillaume Martin zondag het derde slachtoffer. Eerder konden Bryan Coquard, Tim Declercq en Samuele Battistella al niet van start gaan in de Tour doordat ze het virus bij zich droegen.

Update - 12 juli 2022 (09.15 uur): Toch corona in peloton, Durbridge test positief

Een dag na de verplichte corona-testronde is er tóch corona opgedoken in het Tourpeloton. Team BikeExchange-Jayco meldt via de sociale kanalen dat haar renner Luke Durbridge voorafgaand aan de tiende etappe positief heeft getest op het virus. De Australiër zou te kampen hebben met lichte symptomen en verlaat de wedstrijd per direct.

Update II - 12 juli (13.00 uur): Pogacar verliest nog een helper: ook Bennett positief

Opnieuw een flinke aderlating voor de ploeg van Tadej Pogacar. Na de positieve test van Vegard Stake Laengen eerder deze ronde, moet nu ook George Bennett de wedstrijd verlaten door corona. Dit deelt de ploeg vlak voor de start van de tiende etappe via de officiële kanalen. Naar verluidt zou ook Rafal Majka positief hebben getest, maar de Pool gaat wél van start.

Bennett was op maandag nog negatief getest, maar vertoonde in de avond de eerste symptomen van een besmetting. 'Gelet op ons protocol hebben we hem toen nogmaals getest op COVID-19. Deze bleek positief te zijn, waardoor hij vandaag niet van start zal gaan', vertelt ploegarts Adrian Rotunno.

Later bevestigde UAE Team Emirates na eerdere geluiden ook dat Majka positief was getest op corona.Rotunno laat weten dat de Pool asymptomatisch is en dat er in zijn geval een zeer kleine kans is op verdere besmetting. 'Het is vergelijkbaar met de situatie van Bob Jungels eerder in de race', laat hij weten.

De ploeg van Pogacar zou de situatie hebben voorgelegd aan het medische team van de UCI. Dit orgaan gaf vervolgens toestemming voor Majka om in de tiende etappe van start te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws