Pogacar zegeviert na zware dag in het zadel: 'Ging precies zoals ik het mij had voorgesteld' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zegeviert na zware dag in het zadel: 'Ging precies zoals ik het mij had voorgesteld'

Pogacar zegeviert na zware dag in het zadel: 'Ging precies zoals ik het mij had voorgesteld'

Er was ook in de koninginnenrit van Parijs-Nice geen kruid gewassen tegen Tadej Pogacar. De Sloveen rekende op de Col de la Couillole af met David Gaudu en Jonas Vingegaard.

Pogacar moest diep gaan voor zijn tweede ritzege, zo bleek in het flashinterview. ‘Dit was de eerste écht zware dag van het seizoen. We gingen vanuit het vertrek vol gas. INEOS Grenadiers deed een flinke inspanning in het middengedeelte, waardoor iedereen aan het begin van de slotklim al helemaal stuk zat. Vandaag was écht de zwaarste strijd aan de finish van de hele week.’

Pogacar counterde op de lange slotklim een aanval van Vingegaard, Hoewel hij iedereen, loste moest hij zijn inspanning toch enigszins bekopen en zag hij de Deen en Gaudu weer terugkeren. ‘Het was misschien een beetje te vroeg, maar ik wilde niet te veel renners in de eerste groep, zodat er minder gepokerd zou worden. Op het einde ging het perfect, precies zoals ik mij had voorgesteld.

Pogacar liep door de bonificaties een beetje uit op Gaudu. De verschillen zijn echter nog klein. ‘Morgen (zondag, red.) is een hele zware dag, misschien wel de zwaarste dag van de hele koers, maar de beklimmingen van morgen liggen mij denk ik beter. We gaan er alles aan doen om de gele trui te verdedigen’, besluit Pogacar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws