Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent! Wielrennen
Wielrennen

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Diez pooltips por favor! Ook voor deze Vuelta a España helpt In de Leiderstrui je weer op weg met tal van tipjes zodat je je collega's, vrienden of vage kennissen te slim af kunt zijn in je spelletjes. Vamos!

De Vuelta is qua pooltips vaak de interessantste grote ronde; er zijn altijd tal van verrassingen, mannen die moe zijn na eerdere wedstrijden, wel of niet strijden om een contract. Vermenigvuldig dit met het altijd verrukkelijke parcours in Spanje en je krijgt een super interessante strijd om de bokaal in de verschillende vriendenpooltjes. De schrijver van dit artikel denkt er in ieder geval zo over!

Jordi Meeus - BORA-hansgrohe

De eerste man die we uitlichten is Jordi Meeus van BORA-hansgrohe. Voor de die hard wielerfan is Meeus allesbehalve een onbekende, maar de sporadische volger zal nog niet direct van hem gehoord hebben. Meeus is een forse kerel, sterke sprinter die bij BORA-hansgrohe alle ruimte krijgt om zijn kracht te etaleren in de zes sprintetappes die voorzien zijn in Spanje.

De 23-jarige Meeus wordt bij de Duitse formatie klaargestoomd voor een rol als sprinter op het hoogste niveau. Hij kreeg dit jaar al enkele kansen om zijn snelheid te tonen in rondes als Parijs-Nice en de Ronde van Romandië, maar was tot dusver voornamelijk succesvol in kleinere wedstrijden. Hij verlengde onlangs zijn contract tot en met 2024, dus dat zegt genoeg over het vertrouwen dat BORA-hansgrohe hem geeft in de toekomst én in deze wedstrijd.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

James Knox - Deceuninck-Quick-Step

De ploeg van Patrick Lefevere trekt met een relatief jonge selectie naar Spanje, waarvan Fabio Jakobsen het speerpunt is. Ook voor het algemeen klassement nemen ze echter twee mannen mee die wat waar kunnen maken: James Knox en Mauri Vansevenant. De Belg lijkt wat van zijn pluimen te verliezen nadat hij zo sterk aan het seizoen begon. Ook is het pas zijn eerste grote ronde.

Knox daarentegen is al enkele jaren actief in het rondewerk, maar moest tot nu toe vaak iemand voor zich duldden. Dat lijkt deze Vuelta niet het geval, waardoor Knox een zeer interessante pion is om mee te nemen in één van je pooltjes. Temeer omdat de Vuelta zijn grote doel is van dit wielerseizoen.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Mark Padun - Bahrain Victorious

Dan, de volgende in de rij: het orakel uit Oekraïne, Mark Padun. Er is dit jaar al veel gezegd en geschreven over zijn persoon. Na enkele tamelijk anonieme jaren in het wielerpeloton knalde hij dit naar plots naar ritzeges in de twee zwaarste bergritten van het Critérium du Dauphiné. Het was voer voor criticasters: dit kon toch helemaal niet, zo'n onbekende die het halve peloton aan gort rijdt?

Het kon dus wel, maar het werd er wel wat schimmiger op door het feit dat Padun zich niet liet zien in de Tour de France. De blik werd op de Vuelta gericht, klonk het vanuit de hoek van zijn ploeg. In de races naar de Ronde van Spanje toe liet Padun zich redelijk zien, maar het was nog niet van Dauphiné-orde. Dat het opwaarts potentieel er wel is, weten we ondertussen.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Piet Allegaert - Cofidis 

Dat er veel Belgen met kansen aan de start staan van deze Vuelta, is een understatement. De Ronde van Spanje is sowieso een ronde waarin de Belgen vaak zegevieren. Dit jaar kan Piet Allegaert wel eens de volgende worden die een zege behaald in de laatste van de drie grote rondes.

Allegaert is al twee seizoenen iemand van de constante factor, waar je altijd op kan rekenen als het gaat om top tien-noteringen. De 26-jarige Belg heeft een snelle sprint, maar ook het oog voor de juiste aanval. Hij heeft zijn contract bij Cofidis recent met twee jaar opgewaardeerd, en zal tuk zijn om dit te bekronen met enkele mooie prestaties in zijn eerste grote ronde.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Fabio Aru - Team Qhubeka-NextHash

Had ons eind 2015 verteld dat Fabio Aru dit jaar opgenomen zou worden in de dark horse-pooltips van de Ronde van Spanje, hadden wij je voor gek verklaard. Aru had toen net de Vuelta op zijn naam geschreven ten koste van Tom Dumoulin, en leek de Italiaanse hoop voor de komende jaren te gaan worden. UAE-Team Emirates rekende op hem als dé pion voor 2018 tot en met 2020 en verleidde hem met een monstersalaris.

De loopbaan van Aru kwam echter in een slop terecht, waardoor de Italiaan zelfs enkele malen aan stoppen dacht. Dit jaar was hij bijvoorbeeld nog voorzien voor de Tour de France, trainde als een bizarre, maar moest hij plots voor de Tour nog afhaken met een ongelofelijke vormdip. In de Ronde van Burgos, voorbereidingskoers op de Vuelta, leek de Italiaan echter wel weer in orde te zijn, wat ook al het geval was in de Sibiu Tour. Verbaas je niet als we plots weer glinsteringen zien van de 'oude' Aru.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Florian Sénéchal - Deceuninck-Quick-Step

De volgende in de rij is Florian Sénéchal van Dececuninck-Quick-Step, die we eigenlijk in hetzelfde straatje plaatsen als de eerder genoemde Yves Lampaert. Ook Sénéchal mikt dit najaar op het WK in Leuven en lievelingskoers Parijs-Roubaix, maar zal in de Vuelta een succes zeker niet laten liggen. Hij beschikt over een aflopend contract, dus presteren kan hem ook nog eens een mooi zakcentje opleveren.

Sénéchal kan punten scoren als laatste lead-out van Fabio Jakobsen, maar zelf ook een slagje slaan op de iets lastigere aankomsten of in een heuvelachtige overgangsrit. De Fransman heeft in ieder geval het talent om een succes te zijn voor uw Vuelta-team.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Odd Christian Eiking - Intermarché-Wanty-Gobert

Intermarché-Wanty-Gobert won een rit in de Giro d'Italia en reed ook volle bak in de aanval in de Tour de France. Op wie moeten we bij die ploeg letten voor de Vuelta? Zonder twijfel Odd Christian Eiking. De 26-jarige Noor reed de afgelopen jaren wat in de anonimiteit, maar hij heeft de weg omhoog gevonden. Zijn zevende plaats in de Clasica San Sebastián en tweede plek in het eindklassement van de Arctic Race of Norway waren daar nieuwe bevestigingen van.

Eiking is met zijn 1.82 en 75 kilo geen lichtgewicht, je kan hem misschien beter een klassieke renner noemen. In de Vuelta liggen er voor dat soort types heel wat mooie kansen, vooral in de tweede week. Eiking zal ongetwijfeld zoeken naar een kans en hij heeft dit jaar de benen om het dan af te ronden. Voor Intermarché-Wanty-Gobert zal het echter ook al meer dan genoeg zijn als Eiking bijvoorbeeld drie of vier keer bij de eerste vijf finisht.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Andreas Kron - Lotto Soudal

Komen we bij een klassieke rittenkaper: Andreas Kron van Lotto Soudal. Doordat Caleb Ewan naar alle waarschijnlijkheid niet aan de start zal staan in Burgos, trekt Lotto Soudal er met een vrijbuitersformatie op uit. Centraal in dat geheel staat Andreas Kron, die dit jaar al ritzeges boekte in de Ronde van Catalonië en Ronde van Zwitserland.

Kron is dan ook de man die Thomas De Gendt wel eens kan doen vergeten in de komende Ronde van Spanje. Hij kan uitstekend bergop, maar belangrijker nog: het is een echte afmaker, iemand die het juiste moment kan uitkiezen en altijd een sprintje achter de hand houdt.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Jay Vine - Alpecin-Fenix

Als je voor een mooie gok wilt gaan is Jay Vine van Alpecin-Fenix zonder meer een mooie optie. De Australiër kreeg een contract bij de Belgische ploeg op basis van zijn prestaties op Zwift, een online fietsplatform. Vine zet zijn wattages die hij op Zwift trapte echter zonder problemen om in prestaties op de weg.

Verbaas je dus niet als die lang opgeschoten Aussie bergop ineens mee gaat met de besten in de bergritten van de Vuelta. Vine werd dit jaar namelijk al tweede in de Ronde van Turkije en was ook op de zwaarste aankomst van de Ronde van Burgos recent bij de pinken. Hij heeft niets te verliezen, maar er valt heel veel te winnen. Net als uw Vueltapooltje eigenlijk.

Michael Storer - Team DSM

Dan, een kandidaat voor de Jai Hindley-award: Michael Storer wordt al jaren geroemd vanwege zijn ongelofelijke vermogen binnen Team DSM, wat zich recent voor het eerst uitte in een overwinning. In de Tour de l'Ain reed de bonkige Australiër het hele peloton op een hoop, met de rit- en eindzege tot gevolg. Kopman Romain Bardet, zelf ook aardig in orde, was er als de kippen bij om hem te eren met de titel 'grootste motor ooit'.

Enkele dagen na die Franse rittenkoers kwam echter het bericht dat Storer DSM gaat verlaten voor een tweejarig dienstverband bij Groupama-FDJ. Dit kan invloed hebben op zijn prestaties in de Vuelta, daar Storer een man is die op gevoel rijden heel belangrijk vindt. Toch is het niet uit te sluiten dat hij á la Jai Hindley in de Giro van vorig jaar plots op het podium staat.

Pooltips Vuelta a España 2021 | Misschien ietwat onbekend, maar o zo veel talent!

Door: Tom van der Salm - t.vandersalm@indeleiderstrui.nl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws