Powless schakelt en maakt van bolletjestrui 'belangrijkste doel': 'Zijn maar paar podiumplaatsen in Parijs' Wielrennen
Wielrennen

Powless schakelt en maakt van bolletjestrui 'belangrijkste doel': 'Zijn maar paar podiumplaatsen in Parijs'

Powless schakelt en maakt van bolletjestrui 'belangrijkste doel': 'Zijn maar paar podiumplaatsen in Parijs'

Neilson Powless stelde voor de Tour de France nog dat hij er rustig aan wilde beginnen. Niet te veel energie verspillen, en dan in de tweede en derde week op avontuur voor ritsucces. De Amerikaans van EF Education-EasyPost hield allerminst woord, zat in de etappes in het Baskenland al meermaals mee en draagt na de Pyreneeën-etappes de bolletjestrui.

In gesprek met de NOS legt Powless uit dat zijn dadendrang in het openingsweekend van de Tour voortkwam uit een gesprek met de ploeg. 'Er zijn maar een paar podiumplaatsen beschikbaar in Parijs en de bolletjestrui is er één van. Voorafgaand aan deze race heeft de ploeg enkele doelen opgesteld: voor het klassement gaan met Richard Carapaz, gaan voor etappezeges en de bolletjestrui. We hebben ons best gedaan om al die doelen na te jagen.

Powless zet nu alles op het bergklassement

Door het wegvallen van kopman Carapaz op dag twee kreeg Powless nog meer vrijheid om z'n eigen plan te trekken. En zo zat hij na de eerste dag ook op dag drie mee, én raapte hij in de zesde etappe veel punten voor de bergtrui. 'Het Baskenland ligt mij goed, met al die korte en explosieve klimmetjes. Ik wilde zodoende pakken wat ik pakken kon, omdat je nooit weet waar je mee eindigt. Mijn belangrijkste doel is nu om die bergtrui naar Parijs te brengen. Ik heb er al veel energie in gestoken, dus ik ga daar nu vol voor.'

Daarbij zal Powless meer en meer de focus richten op de cols met veel punten. Een rit zoals zondag naar Puy de Dome, met onderweg enkele klimmetjes van derde en vierde categorie, is nu minder interessant. 'Het is riskant om de hele dag mee te zitten voor die paar punten.' De voorsprong van Powless (36 punten) na zeven etappes bedraagt slechts acht punten op nummer twee Felix Gall (28) van AG2R Citroën Team. Ook Ruben Guerreir (Movistar, 27), Tobias Johannessen (Uno-X, 26) en het drietal Tadej Pogacar, Jai Hindley en Giulio Ciccone (allen 19) staan er nog goed voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws