Primoz Roglic blijft ondanks 'diepe snee' lachen: 'Ben er nog steeds, hé' Wielrennen
Wielrennen

Primoz Roglic blijft ondanks 'diepe snee' lachen: 'Ben er nog steeds, hé'

Primoz Roglic blijft ondanks 'diepe snee' lachen: 'Ben er nog steeds, hé'

Wat een rustig ritje voor de klassementsrenners leek te worden kantelde compleet na een val op zo'n zeventig kilometer van de finish. Waar Tao Geoghegan Hart de koers moest verlaten, kwam Primoz Roglic goed weg. Zo liet hij na afloop aan Cycling Pro Net weten.

De eerste die viel was Alessandro Covi. Omdat de valpartij voorin het peloton gebeurde, nam de Italiaan meedere klassementsrenners mee. Vooral van INEOS Grenadiers, maar ook Roglic kon niet aan de val ontkomen. De Sloveen kon zijn weg echter snel vervolgen, in eerste instantie op de fiets van Koen Bouwman.

Toen Roglic weer onderweg was, viel te zien dat de Sloveen zijn broek had beschadigd bij zijn linkerbovenbeen. 'Ja, je kunt zien dat de broek wat beschadigd is. Ik ga zo even douchen, ik ben nog steeds hier, hé', sluit Roglic met zijn kenmerkende glimlach af.

Roglic verloor in de etappe geen tijd en staat zodoende nog steeds tweede in het klassement achter Geraint Thomas. Het verschil tussen de twee is slechts twee seconden.

Thomas: 'Zag toch wel een diepe snee bij hem'

Waar Roglic zich weinig zorgen lijkt te maken, merkte Thomas toch wel wat schade op bij de Sloveen. 'Roglic vertelde me ook dat hij oké was toen ik hem zag na de finish, maar ik zag toch wel een diepe snee bij hem. Hopelijk valt het ook bij hem mee', aldus Thomas over zijn naaste concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws