Jumbo-Visma staat voor uitdaging met grillige Giro: 'Ineens is het toch weer chaos troef' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma staat voor uitdaging met grillige Giro: 'Ineens is het toch weer chaos troef'

Jumbo-Visma staat voor uitdaging met grillige Giro: 'Ineens is het toch weer chaos troef'

Een valpartij op zo'n zeventig kilometer van de finish tekende voor een groot deel de elfde etappe van de Giro d'Italia. Namens Jumbo-Visma was Primoz Roglic erbij betrokken. Volgens de ploeg houdt de Sloveen er geen 'noemenswaardige blessures' aan over.'

De valpartij claimde met Tao Geoghegan Hart een groot slachtoffer. De Brit stond derde in het algemeen klassement, maar moest de koers dus verlaten. Ook drager van de roze trui Geraint Thomas lag erbij. Hij had mazzel; hij landde op Alessandro Covi, die als eerste onderuit ging. Na afloop bekommerde Thomas zich een beetje over Roglic, omdat hij een 'diepe snee' zou hebben. Roglic zelf maakte zich na afloop weinig zorgen.

Engels: ' De gebeurtenissen van vandaag gaan zeker invloed hebben op het verdere verloop'

Dat geldt ook voor ploegleider Addy Engels, al erkent hij wel dat de ploeg en Roglic het geluk aan hun zijde hadden. 'Op het eerste oog lijkt het met een sisser af te lopen. Het is pech dat Primoz vandaag betrokken was bij die val, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat hij er geen noemenswaardige blessures aan overhoudt', aldus Engels op de ploegsite.

'Op een dag dat je denkt dat het allemaal rustig gaat verlopen is het ineens toch weer chaos troef', blikt Engels terug op de zoveelste hectische etappe van deze Giro, die nog duurt tot en met 28 mei. 'Plots gebeurde er weer iets met verregaande gevolgen. Het stapelt zich deze Giro iedere dag weer op, met tal van opgaves.'

'We doen er dag in dag uit alles aan om gezond en heel te blijven, maar we weten ook dat we de factor pech niet helemaal beheersen. De gebeurtenissen van vandaag gaan zeker invloed hebben op het verdere verloop van deze Giro. Hoe daar mee om te gaan zullen we moeten bezien', ziet Jumbo-Visma zich voor een opgave staan.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news