Milan lacht na millimetersprint: 'Kan niet ontkennen dat ik dacht dat ik gewonnen had' Wielrennen
Wielrennen

Milan lacht na millimetersprint: 'Kan niet ontkennen dat ik dacht dat ik gewonnen had'

Milan lacht na millimetersprint: 'Kan niet ontkennen dat ik dacht dat ik gewonnen had'

Wie de finish van de elfde etappe van de Giro d'Italia zag, zal toch wel even hebben gedacht dat Jonathan Milan de winnaar was. De Italiaan kwam razendsnel opzetten, maar Pascal Ackermann bleek toch een flits van een seconde eerder over de streep te zijn geraasd.

'Het was heel close op de finishlijn', zegt Milan over de spannende sprint. 'Ik heb alles gegeven. Tot de streep bleef ik hopen op de ritzege. Het is de tweede plaats geworden. Ik ben blij dat ik deze trui nog heb', doelt Milan op de paarse puntentrui.

Het was een ongebruikelijke finish met zowel Milan als Ackermann die juichend over de finish kwamen. 'Ik kan niet ontkennen dat ik dacht dat ik gewonnen had', lacht Milan. 'Maar toen zag ik de finishfoto, waar uit bleek dat iemand anders won. Tweede is nog steeds een goed resultaat voor mij.' Voor Milan is het zijn derde tweede plaats. Eerder won hij al een rit.

Milan: 'Daarna deed ik een goede sprint'

'Ik maakte een klein foutje door te ver te zitten bij de laatste bocht', analyseert Milan zijn finale kritisch. Ik deed daarna een goede sprint. Tweede, ik ben er wel tevreden mee', sluit hij zijn reactie bij Cycling Pro Net af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws