Quick-Step nergens te bekennen in Dwars door Vlaanderen: 'Hoop dat het zondag beter is' Wielrennen
Wielrennen

Quick-Step nergens te bekennen in Dwars door Vlaanderen: 'Hoop dat het zondag beter is'

Quick-Step nergens te bekennen in Dwars door Vlaanderen: 'Hoop dat het zondag beter is'

Veertiende, Jannik Steimle. Op 3.48 minuten van winnaar Mathieu van der Poel. In Dwars door Vlaanderen was de Duitser de hoogst geklasseerde renner van Quick-Step Alpha Vinyl Team. We scrollen verder: 27, Yves Lampaert. 4.09 minuten achterstand. 61, Zdeněk Štybar. 4.12 minuten achterstand. Het ooit zo sterke collectief lijkt volledig afhankelijk te zijn van één man voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen.

Kasper Asgreen is de naam. Goed voor een derde plek in de Strade Bianche en een tiende plek in de E3 Saxo Bank Classic. Resultaten waar de ploeg van Patrick Lefevere normaal niet voor zou tekenen. De blauwhemden horen vooraan in de koers, al helemaal in Vlaanderen. Maar dit jaar is het, buiten de zege van Fabio Jakobsen in Kuurne-Brussel-Kuurne gerekend, mager op eigen bodem. Asgreen is regelmatig de enige man die aanwezig is in de kopgroep, maar een zege heeft hij nog niet kunnen meepikken.

Yves Lampaert, die terugkeert van ziekte, reageerde voor de microfoon bij Sporza hoe zijn Dwars door Vlaanderen verliep. 'Op een schaal van één tot tien? Een drie. Misschien een vier. Ik had wel het gevoel dat ik meer kon strijden dan zondag in Gent-Wevelgem, maar het gaat niet zoals het moet. Ik hoop dat het nog te wijten is aan ziekte en ik hoop dat het zondag beter gaat. Ik was constant achter de feiten aan aan het koersen. Na regen komt zonneschijn, hopelijk nu ook. Gelukkig is Kasper in goede conditie. Hij gaat hopelijk onze man voor zondag zijn.'

Ook op Social Media toont Quick-Step teleurgesteld te zijn. 'Dat was Dwars door Vlaanderen. Zware werkdag, maar we blijven doorvechten', kopt de ploeg in het Engels na een magere wedstrijd. Op de Kanarieberg zette Stybar nog een keer vol aan, maar toen was de vogel al gaan vliegen. Daarnaast bracht zijn poging weinig te weeg en gold deze vooral als springplank voor Tadej Pogacar. Een zichtbaar bedroefde Lampaert windt er geen doekjes om. 'We moeten het ondergaan en hopen dat het met tijd weer rap gaat verbeteren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws