Kneuzingen in de rug voor Naesen na val in Dwars door Vlaanderen; Frison breekt sleutelbeen Wielrennen
Wielrennen

Kneuzingen in de rug voor Naesen na val in Dwars door Vlaanderen; Frison breekt sleutelbeen

Kneuzingen in de rug voor Naesen na val in Dwars door Vlaanderen; Frison breekt sleutelbeen

Oliver Naesen moest Dwars door Vlaanderen verlaten na een nare valpartij. De koers was toen net open gebroken, en de groep met Mathieu van der Poel was enkele kilometers eerder vertrokken uit het peloton, waar Naesen bij zat. De Belgische klassiekerkopman van AG2R Citroën Team is niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

In een kort maar duidelijk statement van de Franse formatie waar Naesen voor rijdt, wordt duidelijk dat de coureur flinke verwondingen heeft overgehouden aan zijn val. 'Oliver is gevallen en hij heeft last van schaafwonden op zijn linkerschouder en linkerknie. Ook heeft hij kneuzingen in de rug die aanvullend onderzoek vereisen', aldus AG2R Citroën.

De blessures moeten nog goed onderzocht worden. Deze valpartij zou wel eens tot gevolg kunnen hebben dat Naesen de Ronde van Vlaanderen moet missen. De 31-jarige renner is tot nu toe niet bezig aan zijn beste voorjaarscampagne, met een vierde plek in de Omloop het Nieuwsblad als hoogtepunt. Hij werd 21e in de E3 Saxo Bank Classic en 59e in Gent-Wevelgem.

Sleutelbeenbreuk voor Frison

Ook Frederik Frison was bij die valpartij betrokken. De Belg van Lotto Soudal had het wat zwaarder getroffen dan zijn landgenoot. In het ziekenhuis van Ronse werd namelijk een sleutelbeenbreuk geconstateerd. Een hard gelag voor de coureur, die zondag de Ronde van Vlaanderen op zijn programma had staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws