Quick-Step-toptalent Magnier in het roze richting eerste bergtest in Giro NextGen, wie grijpt de macht? Wielrennen
Wielrennen

Quick-Step-toptalent Magnier in het roze richting eerste bergtest in Giro NextGen, wie grijpt de macht?

Quick-Step-toptalent Magnier in het roze richting eerste bergtest in Giro NextGen, wie grijpt de macht?

Al na twee dagen in de Giro NextGen maken de renners zich op voor een aankomst bergop in de Ronde van Italië voor beloften. De 20-jarige Paul Magnier staat namens de opleidingsploeg van Soudal-Quick Step in de roze leiderstrui, maar kan de Fransman die verdedigen?

Magnier won maandag de tweede etappe in een sprint, nadat hij een dag eerder vierde was geworden in de openingstijdrit. Het leverde hem de leiderstrui op, daar tijdritwinnaar Jakob Söderqvist (Lidl-Trek Future Racing) in de sprint op dertien seconden achterstand binnenkwam. 'Ik heb nog nooit een leiderstrui gedragen, dus dit is wel een droom die uitkomt', vertelde Magnier maandag in de persconferentie.

In een persbericht van zijn ploeg vertelt Magnier dat hij onderweg al voor de bonificatieseconden ging, om zo de roze droom levend te houden. 'Ik zat zelfs even mee in de kopgroep, om zo wat energie te sparen. Ik overleefde de laatste klim en kreeg een geweldige lead-out van Andrea Raccagni, die me op honderd meter van de streep lanceerde.'

Op dag drie van de Giro NextGen finisht het peloton al bergop in Pian della Mussa, na een klim van 19,1 kilometer aan 5,5 procent. Magnier maakte zich dus al geen illusies dat hij het roze na dinsdag nog zal dragen. Het is wel uitkijken naar welke klimmers zich tonen.

Uitslag etappe 2 Giro NextGen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news