Visma | Lease a Bike tovert konijn Kooij uit hoge hoed voor grote sprintbattle in België, rentree Philipsen Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike tovert konijn Kooij uit hoge hoed voor grote sprintbattle in België, rentree Philipsen

Visma | Lease a Bike tovert konijn Kooij uit hoge hoed voor grote sprintbattle in België, rentree Philipsen

Olav Kooij en Jasper Philipsen pronken vanaf woensdag op de startlijst voor de Baloise Belgium Tour. De twee topsprinters van Visma | Lease a Bike en Alpecin-Deceuninck maken allebei hun rentree; Kooij na zijn opgave in de Giro d'Italia, Philipsen na een lange rustperiode en trainingsblok.

Kooij won op dag negen van de Giro een sprint, maar kon door ziekte niet meer opstappen op dag tien. 'Het doel was om een rit te winnen, dus als dat lukt, is dat een mooi hoogtepunt. Ik kijk er met een heel speciaal gevoel op terug. De rustdag na mijn ritzege was wel even een omslag. Op dat moment ben je niet meer bezig met de euforie, maar overheerst het gevoel dat je je ziek en zwak voelt. Het is zuur om uit te moeten stappen als je weet dat er nog een aantal sprintkansen komen', vertelt hij in een persbericht van de ploeg.

Na precies een maand keert Kooij terug in koers, dit keer in België. 'Dit leek ons een mooie wedstrijd om de competitie te hervatten. Ik kijk ernaar uit om weer te gaan koersen, het is toch alweer een tijdje geleden. Ik trek met vertrouwen en goede moed naar België. Als je er een tijdje uit hebt gelegen, is het altijd een vraagteken hoe je er precies voorstaat. Ik hoop het goede gevoel te hervinden en mee te kunnen strijden om de ritzeges. Dit jaar staan er meerdere goede sprinters aan de start, dus dat maakt het extra mooi.'

Lees verder onder de video

Philipsen maakt rentree na Parijs-Roubaix

De uitspraken van Kooij zijn een understatement. Naast de Nederlander trekt er met Fabio Jakobsen, Tim Merlier, Gerben Thijssen én Philipsen een hele bult topsprinters richting België. Vooral de aanwezigheid van Philipsen in koers was even geleden. Parijs-Roubaix op 7 april was de laatste wedstrijd van Philipsen, die op de Vélodrome tweede werd achter Mathieu van der Poel.

Het was het einde van een waanzinnig voorjaar voor Alpecin-Deceuninck, waarin Philipsen Milaan-Sanremo en Classic Brugge-De Panne op z'n naam schreef. Hij won tevens een rit in de Tirreno-Adriatico. Na een rustperiode ging Philipsen op hoogte, met de Tour de France in de zomer als hoofddoel. In de Baloise Belgium Tour zal hij zijn benen alvast willen testen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws