Buchmann breekt sleutelbeen en heup in Zwitserland, ook Quintana kan door breukje niet verder Wielrennen
Wielrennen

Buchmann breekt sleutelbeen en heup in Zwitserland, ook Quintana kan door breukje niet verder

Buchmann breekt sleutelbeen en heup in Zwitserland, ook Quintana kan door breukje niet verder

In de Ronde van Zwitserland was het maandag even schrikken in de finale. Op twee kilometer van de finish lagen enkele renners op de grond, daarbij onder meer Ethan Hayter. De renner van INEOS Grenadiers bleek echter niet het slachtoffer, maar werd slechts opgehouden door een val. Het was Emanuel Buchmann die er het slechtst bij lag. BORA-hansgrohe gaf een heftige update over de Duitse kampioen.

'Helaas raakte Emanuel Buchmann betrokken bij een valpartij in de finale van de eerste etappe in Zwitserland. Hij heeft de koers moeten verlaten. Dat is jammer, want hij was in goede vorm en had een mooi resultaat kunnen halen. We missen hem nu al en wensen hem een spoedig herstel', werd gecommuniceerd door de ploeg op X.

Buchmann was bij kennis en ging voor onderzoek in het ziekenhuis. Daar kwam slecht nieuws. 'Niet het nieuws waar we op gehoopt hadden: scans hebben uitgewezen dat Emanuel een sleutelbeen en heup heeft gebroken. Hij heeft een operatie nodig voor beide blessures.'

Quintana moet door breukje ook opgeven

Bij Movistar moet men in Zwitserland ook door zonder een belangrijke klim-kopman, zo meldde de Spaanse formatie voor de start van de derde etappe via de officiële kanalen. Nairo Quintana brak bij een val op maandag een middenhandsbeentje en kan daardoor z'n weg niet vervolgen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news