Quintana stelt dat hij in 2023 op hoogste niveau actief zal zijn; sluit terugkeer Movistar niet uit Wielrennen
Wielrennen

Quintana stelt dat hij in 2023 op hoogste niveau actief zal zijn; sluit terugkeer Movistar niet uit

Quintana stelt dat hij in 2023 op hoogste niveau actief zal zijn; sluit terugkeer Movistar niet uit

Nairo Quintana zal in 2023 in de WorldTour te zien zijn. Dat heeft de Colombiaanse klimmer, wiens contract bij Arkéa Samsic afgebroken werd, vrijdag verteld op een Gran Fondo in Medellin. Quintana kan nog niet zeggen voor welke ploeg hij komend seizoen uit zal komen.

'Ik kan nog niet veel zeggen, maar ik zal op het hoogste niveau actief zijn en blijf gemotiveerd om wedstrijden te winnen', citeert het Spaanstalige persbureau EFE. 'Ik wil de grootste koersen blijven rijden en dat is dan ook de ambitie voor 2023', aldus Quintana, die zijn top tien-notering in de afgelopen Tour de France afgepakt zag worden nadat hij positief testte op Tramadol, een pijnstiller.

Quintana sluit Movistar-terugkeer niet bij voorbaat uit

Quintana sluit een terugkeer naar Movistar, waarvoor hij eerder al acht jaar reed, niet uit. 'Het zou één van de opties kunnen zijn. We hebben een goede relatie gehad, maar het belangrijkste is dat ik opties heb om door te gaan als wielrenner.' Ook de Colombiaanse continentale ploeg Medellin bood hem een contract aan, maar daar lijkt Quintana, die soms nog contact heeft met Movistar-baas Eusebie Unzué, dus niet op in te gaan.

Hij kwam ook nog terug op de Tramadol-affaire. 'Iedereen heeft gedurende mijn loopbaan kunnen zien wie ik ben. Het resultaat van de CAS-uitspraak was niet waarop ik had gehoopt, maar ik heb mijzelf verdedigd en ik weet dat ik niets verkeerd heb gedaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws